Zomaar een vrije dag

Het water spat op en modder sproeit in mijn gezicht. Ik scheur door de modderpoel de helling op en geef nog een extra dot gas. De quad komt met vier wielen van de grond en met een sprong beland ik op de off road track. De gids Mark grijnst en steekt zijn duim op. We racen verder. Met de zon op ons gezicht voelen we de vrieskou niet. Een paar plassen water zijn bevroren, maar we razen er gewoon overheen. Mijn bovenbenen knellen rondom de quad en ik sta half op en druk mijn gewicht naar beneden. Slippend komen we tot stilstand en met een grijns van oor tot oor geef ik Mark een high five.

Scott komt aangelopen en verteld dat hij een verrassing heeft. Hij is meerdere malen kampioen van Nieuw Zeeland, wereld kampioen luge rijden en heeft nog meer prijzen op zijn naam staan. Het bedrijf is van zijn vader en hij heeft er een groot aandeel in. Hij klopt met een kwajongens grijns op het zadel en steekt zijn hand uit. Zo beland ik achter hem op zijn quad. Het enige wat je moet doen is me heel goed vasthouden, zegt hij. Ik sla mijn armen om zijn middel en druk me stevig neer. Hij geeft vol gas en op twee wielen rijden we weg. Scott rijdt gigantisch goed en ik geniet van de rit. Met twee wielen door de bochten, op de achterwielen, we spinnen 360 graden rond op een bevroren meer en ijs spat me rond de oren. We rijden tegen de 100km per uur. We komen met alle wielen los van de grond. Hij heeft alle controle over de quad en ik voel me helemaal veilig. Terwijl we terug racen naar de groep roept hij dat we nog een keer op de achterwielen gaan rijden en dat ik mezelf met één hand moet vasthouden en met de andere hand de grond moet aanraken. Niet uit te drukken hoe fantastisch dat was.

Het was een intense dag, maar een geweldige manier om een vrije dag te besteden. We begonnen in een 4×4 en verkenden de omgeving van Arrowtown. We reden door de rivier en werden omgeven door de schitterende natuur. Vervolgens dropte de 4×4 ons af en stapten we in een buggy. Ik reed samen met Larissa, mijn huisgenootje. Met de buggy raasden we door de heuvels en bergen rondom Queenstown. Op en neer, door de modder en door het water. We stopten op de top en maakten prachtige foto’s van de omgeving. Oh, wat een land om te mogen wonen!

Aan het einde van de dag sprongen we op de quad bikes. En toen dit avontuur afgelopen was reden we naar een pub toe waar we pizza, chips en bier kregen. De openhaard knetterende en gaf warmte en licht. Ik voelde mijn wangen rozig worden en met moeite hield ik mijn ogen open.

Eenmaal thuis steken we de openhaard aan. Benjamin en Aimee kwamen net thuis van skiën en begonnen met koken. Met een glas rode wijn plof ik op de bank en we zetten muziek op. Mijn telefoon geeft een melding dat Scott een berichtje stuurt om me te bedanken dat ik ben gekomen vandaag. Volgens mij ben ik degene die hem moet bedanken!

Wat een dag. Zomaar een vrije dag hier in Queenstown. Een levenstijl die nog lang niet verveeld! Vandaag heb ik weer eens extra goed ervaren hoe het voelt om ‘alive’ te zijn.

Een gedachte over “Zomaar een vrije dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s