In love with life

“She was in love,
but not in love with
someone or something;
she was in love with her
life.”
Robert M. Drake

Dat heerlijke gevoel van tevredenheid. Ik voel rust, geluk, liefde. Van het moment dat ik wakker word tot het moment dat ik naar bed ga. Mijn kamer, witte muren, zwarte gordijnen met een grof bloemen patroon, een grote plant in de hoek en een schilderij met bamboo bladeren boven mijn bed. Een grote kamer voor mezelf alleen. Het is koud en ik schiet snel mijn donker grijze badjas aan en spring de douche in. Ik loop de woonkamer binnen en ben de eerste die wakker is. Ik open de zware donker rode gordijnen en het uitzicht ontvouwt zich voor me. De bergen, het meer, de prachtige sneeuw wat goud oplicht in de opkomende zon.

Glimlachend zie ik de foto’s van mijn familie. Mijn zus heeft koelkast magneten opgestuurd naar me met plaatjes van papa, mama, mijn broertjes, haar zelf, opa (als herinnering), oma en de hond. Ik pak fruit en yoghurt en maak een smoothie en smeer mijn brood voor lunch. Vijf minuten voordat ik in de winkel moet zijn trek ik mijn Doctor Martens aan en vlieg de deur uit. Van huis naar werk is zo dichtbij! De berg af, links de bocht om, de straat oversteken bij de bibliotheek. De verkeerslichten staan zoals altijd op rood, maar ik steek toch rennend de straat over. Nu nog een minuutje rechtdoor en dan ben ik er. De jongens aan de andere kant van de straat bij Happy Travels zijn er al en zwaaien naar me. Met mijn smoothie in de ene hand graai ik met de andere naar mijn sleutel en open de deuren van de winkel. Lichten en muziek aan en we zijn er weer klaar voor! In onze winkel werken drie jongens en twee meiden. Daniel McKillen is mijn manager, hij komt uit Ierland. Mathias Bonsoe komt uit Denemarken en Sam is de nieuwste in het team, een Engelse bloke. Matilde is de top seller van heel Nieuw Zeeland, een lieve, mooie meid uit Zweden.

Het werk bij Happys voelt voor het eerst sinds ik aan het reizen ben als echt een baan. Ik ga naar werk, geef reis advies en informatie en boek mensen in voor hun trips en ga weer naar huis. De winkel waarin ik werk is ver uit een van de beste winkels in town en ik werk er met trots. Het ziet er strak uit met een mooie, luxe inrichting. Mijn collega’s zijn allemaal heel sterke sales mensen die hun werk enorm goed doen. We hebben heel veel lol op het werk, terwijl we serieus zijn in wat we doen. De voordelen om voor Happys te werken zijn eindeloos. Ik voel me zo gezegend! We hebben een groot team en iedereen is erg betrokken met elkaar. Veel feestjes, veel vrienden en ik hou ervan om veel mensen om me heen te hebben. We zijn allemaal gigantisch enthousiast voor het opkomende winter seizoen en ik zuig de informatie op van de trainingen die we krijgen om alle nieuwe producten te leren die we gaan verkopen. Hiernaast ben ik ook zo trots dat ik mag zeggen dat ik officieel op sponsorship ben en ik verblijf op een work visa, geldig voor een heel nieuw jaar. Ik ben de eerste binnen dit bedrijf in Nieuw Zeeland die in het korte termijn van zes weken werken al gesponsord is. Een geweldige waardering voor het werk wat ik doe!

Twee dagen geleden ben ik nog naar Milford Sound gevlogen. Cadeautje van mijn baas. Een van de mooiste dagen in mijn leven. De uitzichten waren ongekend mooi. Toen we over Mount Aspiring vlogen en we enkele meters van de besneeuwde glaciers vandaan vlogen kwam alles zo intens binnen. Ik kon het niet tegenhouden en de tranen vulden mijn ogen. Gelukkig zag ik dat Stefanie ook emotioneel geraakt werd van de sprakeloos makende uitzichten. De vlucht naar Milford Sound is de nummer 1 scenic flight in de hele wereld en ik snap echt heel goed waarom dat zo is. De bergen, meren, glaciers, watervallen, bossen, de oceaan… En dat alles in een 45 minuten durende vlucht is bijna te bizar om te kunnen bevatten. Aangekomen in Milford Sound zijn we met een cruise erdoorheen gevaren en toen vlogen we via een andere route weer terug naar huis. Ik ben eindeloos dankbaar dat ik zulke dingen mag doen en dat ik voor zo’n toffe bedrijf mag werken waarbij dit mogelijk is.

De winter staat voor de deur en ik ben er helemaal klaar voor. Ik heb na lang zoeken eindelijk de ski broek gevonden die ik wilde. We hebben het bed uit de auto gehaald, zodat we nu ruimte hebben om onze skies erin te gooien en met meer mensen tegelijk de berg op kunnen gaan. Iedereen in ons huis is een fanatieke skier of snowboarder. Alle huisgenoten met wie we samen wonen voelt echt als een familie. We genieten ervan om samen te koken, te eten, of gewoon lekker chillen met de openhaard aan en met een goede fles rode wijn. Het knapperende hout vuur en het gezellige gekletst geeft ons huis zo’n heerlijk thuis gevoel. We hebben veel dezelfde vrienden die vaak langs komen. Cam en Aimee die met ons wonen ken ik nog vanuit Byron Bay. Sonni en Sam zijn heel goede vrienden van ons die we ook uit Byron kennen en zijn dan ook vaak bij ons te vinden. Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat er mensen even naar binnen lopen. Onbijten, lunchen, een koffietje, avonden rond hangen…. Ons huis is echt een centraal punt voor iedereen om ons heen. Alle huisgenoten in ons huis zijn heel erg layback en relaxed. Tara (Engels) en Danny (Spaans) zijn een super leuk koppel en Benjamin (Engels) woont hier en zijn vriendin slaap hier heel vaak. Anouk en ik zijn de enige singles in huis. We hebben heerlijk onze eigen kamer. Een huiselijk huis. We hebben een echt thuis.

En zo gaat het leven door. Ik werk full time, ben twee dagen per week vrij net als de meest gemiddelde Nederlander. Elke vrije dag wil ik vanaf nu de bergen op om te skien en voor de rest geniet ik elke dag! Ik voel me vrij. Het leven voelt als een echt leven, nu het reizen voorbij is (voor nu) en we echt helemaal gesetteld zijn. Ik kan me er aan overgeven en ik bouw echt iets op hier. Het voelt veel serieuzer met werk nu ook. Ik had nooit gedacht dat mijn leven zo’n wending zou krijgen en dat ik Queenstown zo zou gaan lief hebben.

En zo komt het dat ik elke dag wakker word en elke dag naar bed ga met een intens gevoel van tevredenheid, geluk, rust en liefde.

Liefs,

Mareisje

PS: Ik mis heel erg een kwark taart. Zou iemand een pakje kunnen opsturen? En van die zakjes honig/ maggi kruiden om eten mee te maken (spaghetti bijv, of wereldse gerechten). 6 Weaver Street, 9300 Queenstown

3 gedachtes over “In love with life

  1. Geertje van Rossum (Helende Verhalen) zegt:

    Nou Marije, ik zit in tranen als ik al dat moois vanuit mijn stoel in de kroeg in Dirksland zit te bekijken. Laat staan als je dat life allemaal mag zien en beleven. Wat is dat toch amazing!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s