Work hard, play harder

Een leven alleen maar genieten. Alleen maar leuke dingen doen. Elke dag strand. Elke dag een kampvuur als het nacht is. Elke dag nieuwe mensen ontmoeten. Elke dag zon. Elke dag na het douchen geen body lotion maar zonnebrand creme opsmeren. Elke dag genieten. Genieten, genieten.

Deels is het waar. Genieten doe ik, elke dag opnieuw! Ik begin elke dag zoooo moe, maar toch heb ik altijd weer zin om te werken. Ik start het hostel op, geef de kat eten, ruim de lege bierflesjes op die in de woonkamer achter gebleven zijn. Het zand veeg ik op wat achter is gebleven van de mensen die de nacht op het strand hebben gezeten. Ik zet muziek op, een fijne tropical deep house session en zie iedereen wakker worden in het hostel. Een van de jongens maakt altijd wel ontbijt of lunch voor me, een prinsesje ben en blijf ik nu eenmaal. De gasten checken een voor een uit. Ik hou een oogje op de housekeeping, help de wasjes weg werken en check de nieuwe mensen in. Opruimen, schoonmaken en het hele hostel op orde houden is mijn taak. En met allemaal jonge backpackers is dat soms een hele klus. Het leven in een hostel is niet helemaal mijn ding. Ik ben de mammie van de groep en regel alles. Ik heb nooit een plekje of tijd voor mezelf omdat er altijd mensen zijn. Maar met sommige mensen bouw je een fijne band op. Hier zijn mijn maatjes, mensen die je een leven lang niet meer vergeet. Zonder hen zou de Mount de Mount niet zijn.

Vervolgens ben ik om 4 uur klaar en neemt iemand anders mijn shift over. Precies een uur de tijd om te douchen, te eten, om te kleden en mezelf klaar maken voor het restaurant. Klokslag 5 uur begint mijn shift daar. Op dat moment heb ik er al 8 uur lange werkdag op zitten. Het werken bij fish face is geweldig. De mensen zijn er ZO leuk! De eigenaresse Fiona is een geweldige vrouw en Cez haar man is de meest relaxte Braziliaan die er maar is. Als we werken, werken we hard. Er is stress, we rennen, vliegen, maar genieten vooral. De mensen die komen eten zijn lief en waarderen ons werk. Hoe druk het ook is, er is altijd tijd voor een praatje. Je bouwt in een korte tijd iets op met de mensen die komen. Mensen vragen altijd waar ik vandaan kom, hoe ik heet, geven een tip als ze weggaan, een hand, een knuffel. De locals kennen mijn naam en ik die van hen. Als hun glas bijna leeg is weet ik al wat ze willen drinken en voor ze het hoeven te vragen staat het al op tafel. Ik leer koffie te zetten, bier te tappen, bedien, sta achter de bar en help soms in de keuken als het daar te druk is. En na het werk…. Dan gaat de knop meteen om bij iedereen. Elke dag na het werk ruimen we vliegensvlug op en schenken we onszelf een heerlijk glas wijn in en kletsen we na. En na een werkdag van 14 uur is dat het eerste en enige momentje om helemaal bij te komen van de dag.

Elke dag opnieuw. Werkdagen van 14 uur is normaal geworden. Nachtjes van 5 en als ik geluk heb 6 uur. Elke week 60 tot 65u aantikken. En tussendoor? Tussendoor geniet ik. Maar tijdens geniet ik ook. Het backpack leven is het meest heerlijke leven wat ik zou kunnen wensen. En net als alle anderen werken we kei en keihard om dit leven te bekostigen. En straks…. Dan mag ik weer! Dan heb ik weer voldoende geld gespaard om een paar maanden lang alleen maar te reizen. En dan zal ik de berichtjes weer krijgen. Hoe doe je dit toch? Hoe kan het toch dat je zo’n leven hebt? Hoe kan het toch dat je al bijna 2 jaar lang alleen maar aan het reizen bent?

Nou lieve mensen. Dit alles kan, omdat er zo hard gewerkt wordt. En als we dan vrij zijn, dan halen we alles uit het leven wat mogelijk is. Work hard, play harder. Ja, dat is precies hoe het is.

5 gedachtes over “Work hard, play harder

 1. Wow wat een levenservaring doe jij op zeg mareisje…ik op mijn leeftijd leer veel van jou ,hoe je ook kan leven en weer ervaringen opdoet voor de rest van je leven…
  Van wie heb jij dit leven leren leven mareisje..?
  Ik geniet veel van jou en jou manier van leven..
  Hoe lang ben jij al uit Nederland weg?

  Geliked door 1 persoon

  • Leuk om te horen! Ik ben bijna 2 jaar weg nu 🙂 ’t heeft altijd in me gezeten en mijn ouders staan er gelukkig achter. Na mijn HBO studie was mijn plan voor 8 maanden weg te gaan, maar er zit nog steeds geen einde aan!

   Geliked door 1 persoon

   • Top zeg en bedankt weer voor jouw blog en jouw reactie..ik voelde het conflict helemaal in jouw blog..ik vond het spannend ..je hebt echt talent ervoor..
    Welke studie heb je gedaan en denk je nog terug te komen naar nederland en denk je dan nog te kunnen wennen aan dit land?
    Ik leer veel van jouw levenshouding Mareisje..
    Ik kijk echt uit naar jouw avonturen..
    Ik vind het zo leuk dat wij kunnen mailen..
    Zorg goed voor jouw veiligheid maar ik weet dat je bewust bent ..ik denk aan jou hoor..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s