Leven in de Mount

Het is donker, maar niet koud. Met een grote groep zitten we op het strand. Onze gezichten zijn nog warm en onze ruggen plakken nog een van het dansen. Met een biertje in de hand ploffen we neer. We zijn jong, het leven vieren we dagelijks. Steeds meer mensen voegen zich bij ons groepje, bekenden en onbekenden. Muziek wordt opgezet en de stem van Bob Marley vermengt zich met het ruisen van de zee. Dit is het leven en het leven is van ons!

Het leven in een hostel is hectisch, druk maar oh zo gezellig. Mijn eigen familie hier in de Mount. Het is hier klein en iedereen kent iedereen. Eén straat waarin alles gebeurd en het strand is om de hoek. Elke avond eten en drinken we in het hostel tot we om 11 uur weg moeten gaan voor de rust van de andere gasten. Elke avond is er een andere bar waar de drankjes met korting aangeboden worden. Elke avond een feestje, elke avond met elkaar. Alle locals kennen het ritme, dat maakt het zo leuk! Een klein paradijsje.

Ik loop het strand op om even lekker alleen te zijn. Terwijl ik een plekje zoek zwaait iemand. Ik kijk om me heen, maar het is voor mij bedoeld. Met elke stap zakken mijn voeten in het zachte glinsterende zand. Het zijn inderdaad twee mensen die ik ken. Mijn tas met zonnebril, zonnebrandcrème en water zet ik neer en we duiken met z’n drieën de zee in. Het water is op temperatuur en we genieten intens. Terwijl we in het water dobberen, spelen en spetteren roepen we naar elkaar hoe bizar goed het leven kan zijn. De groep breidt zich uit. Een voor een schuiven mensen aan. Ik drijf op mijn rug en kijk naar de helder blauw lucht, het strand met palmbomen, de eilandjes in het water, de groen begroeide Mount. Een schitterende setting.

Ja daar leef ik nu. Bijna had ik Nieuw Zeeland opgegeven. Bijna had ik in Nederland gebleven. Bijna had ik dit land geen kans meer willen geven. Maar wat ben ik blij dat ik terug ben gegaan.

We stappen in de auto. Regina, Olivier en ik. We kennen elkaar enkele dagen en zijn toevallig alle drie tegelijk vrij. We rijden naar het waihi Beach en chillen daar voor een momentje. We stappen weer in de auto en rijden verder. Er schijnt een mooie hike te zijn vlakbij en binnen een half uur parkeren we de auto. Het strand heeft plaatsgemaakt voor een jungle achtige omgeving. We wandelen over bruggen, door mijnen gangen en begroeid gebied. Eindeloos mooi zijn de uitzichten! Dit land heeft zoveel te bieden en er is zoveel natuur verschil in een klein oppervlakte. We rijden terug, stoppen voor een seafood platter onderweg en gaan op huis aan. Vanaf de weg zien we de Mount opdoemen. Dit is ons leven en de Mount is ons thuis.

Elke dag denk ik nog aan Australië. Ik vergelijk, mis het, denk aan de machtig mooie herinneringen die ik daar heb gemaakt. Maar wat ben ik blij dat ik ook eindelijk rust vindt in dit land. Elke dag denk ik aan Nederland. Ik mis de mensen daar en denk terug aan de intens fijne drie weken die ik daar heb gehad. Het besef naar wat ik nodig heb in dit leven om gelukkig te zijn is weer heel duidelijk geworden. Voor mij is het sleutel woord strand. Als ik dicht bij de zee leef en mooi weer heb, stabiliteit en een vertrouwde vriendenkring om me heen dan ben ik het gelukkigste.

Ik kom thuis na het werken in het restaurant. De mensen in het hostel reageren enthousiast. Een biertje wordt in mijn hand geschoven, een restje eten wordt gegeven. Ik krijg een knuffel van de een en een kus van de ander. ‘Hoe was werken Mariah, hoe was je dag vandaag?’ En ik vertel ze hoe het was. ‘Mijn dag was goed. Ik voel me gelukkig en blij, hoe was de jouwe?`We gaan op stap en eindigen op het strand. Dat ritueel, elke dag opnieuw. Het went zo snel en het went nooit. Dit is het leven en het leven is mooi!

Mijn favoriete Dutchie in de Mount, Lies

Elke woensdag familie dinner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s