Mount Maunganui

Op mijn fiets haal ik boodschappen. Over beide schouders bungelt een tas. Terug fietsend neem ik de plaats op waar ik de komende maanden hoop te zijn. Een lange rechte straat met aan beide zijden licht blauwe lantaarnpalen in een mooie boog over de weg. Links en rechts overal leuke kleine winkeltjes, cafeetjes, koffie tentjes en pubs. Palmbomen steken prachtig af tegen de blauwe lucht. In de achtergrond zie je de vulkaan, mooi groen begroeid. Mount Maunganui it is.

Ik drop mijn boodschappen in het hostel. Om me heen begroeten mensen me. Terwijl ik de keuken binnenloop om mijn spullen op te bergen dansen twee jongens in het rond. Terwijl ze koken bewegen ze ritmisch op de muziek. Hun blonde krullen gaan speels op en neer en hun gespierde ontblote bovenlijven laat me twee mooie surfers zien. ‘Jij bent nieuw hier?’ vragen ze en ik beaam dat ik nu in dit hostel woon en werk. ‘Gezellig! Welkom bij de familie!’ en met een knuffel is de vriendschap bezegeld.

Ik trek de deur van mijn kleine kamertje achter me dicht. Wonen in een hostel is wel echt even anders. Zeker nadat ik net een heerlijk weekend in Auckland was wezen couch surfen. In plaats van mijn eigen plekje ga ik nu met tientallen anderen wonen. Ik ben een beetje bang hier over prikkeld van te raken. Eigenlijk zat de staff room vol. Ze vroegen daarom of ik het heel erg vond om tijdelijk in een klein kamertje voor mezelf te slapen. Er staat 1 stapelbed, er hangt een spiegel en er staat een kast. De staff room deel je met 6 mensen, heeft geen kast en er wordt niet schoongemaakt. Ik vertel ze dat ik deze kamer met liefde voor mezelf hou, niet alleen tijdelijk maar voor de komende maanden. Dat de kamer direct aan de straatkant grenst en er geregeld mensen langs lopen of een sigaretje roken neem ik maar voor lief. Dat ik een kamertje voor mezelf heb, of hoogstens met één ander deel is al meer dan ik ooit had verwacht!

Ik loop naar de overkant om een smoothie te halen, om mee te nemen naar het strand. Terwijl ik naar binnen loop valt mijn mond open: ‘Lies!’ We vliegen elkaar in de armen en hebben een paar maandjes in te halen. Ze woonde ook in Queenstown, maar had het er net als ik niet helemaal naar haar zin. Samen met haar vriend Thomas is ze gaan reizen en ook neergestreken in de Mount. Een heerlijke, gezellige Nederlandse chick. Een leuk nuchter stel. We spreken meteen af om dezelfde avond nog een paar drankjes te gaan doen.

Met een zucht plof ik in het zand. Turquoise water, groene heuvels, bergen aan de horizon, rotsen. Zeemeeuwen die met luid gekrijs overvliegen. De zoute zilte geur, surfers in het water. Gelach en geklets van mensen om me heen, het ruisen van de wind. Ik kom helemaal tot rust.

Voor het eerst heb ik het gevoel dat het gaat lukken. Dat ik echt van Nieuw Zeeland kan gaan houden. Alles lijkt op zijn plek te vallen. Zelf ontspan ik er ook door. Het werken bij Dutchies gaat steeds beter en begin ik elke dag dat ik gewerkt heb leuker te vinden. Het gaat steeds meer vanzelf en ik heb het gevoel dat ik het steeds meer beheers. In het hostel ben ik aangenomen om in ruil voor accomodatie een paar uur per week receptioniste te zijn. Backpackers in en uit checken, boekingen aannemen en de surf en fietsen huur regelen. Tussendoor gooi ik de wasmachine een paar keer aan voor de schoonmakers. Ik woon er gratis, mag gratis een fiets en surfboard lenen, de wasmachine gebruiken en het ligt midden in het centrum en 1 minuut lopen naar het strand. Sinds juli woon ik al in Nieuw Zeeland en nu voel ik dat het zomaar eens als een thuis kan gaan voelen.

Tevreden loop ik terug. Ik zucht even heel diep en neem alles in me op. Mijn oog valt op een klein bordje wat naast het looppad staat. ‘Do more of what makes you happy’ staat erop. Wonen dichtbij de zee is daar een van. De mensen hier zijn chill, de zon schijnt heerlijk en warmt me op.

Mount Maunganui, ik kom tot rust. Hopelijk raak ik net zo verliefd op je als Byron Bay. Mijn prioriteit is werken en sparen en elke vrije minuut kan ik naar het strand lopen. Ja, voor het eerst sinds ik in Nieuw Zeeland ben heb ik het gevoel dat het allemaal goed gaat komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s