Ze noemen het avontuur

De wereld is groot. Zo groot! En ik wilde dat gaan ontdekken. Ik was niet op zoek naar mezelf, maar vond mezelf wel. Ik kwam mezelf tegen, stond oog in oog met mezelf, was één met mezelf en raakte mezelf soms ook een beetje kwijt.

15 maanden ben ik nu weg uit Nederland. Maanden waarin ik zoveel heb ervaren en beleefd. Nooit zal ik nog de persoon kunnen zijn die ik was voordat ik vertrok. De wereld is groot. Zo groot! En die wereld heeft me meegenomen, gevormd en verrijkt.

Soms verlies je jezelf ook een beetje in die grote wereld. Van Nieuw Zeeland heb ik nog veel te weinig gezien, maar wat is het er prachtig! De afgelopen vier maanden heb ik in Queenstown gewoond. Een klein dorpje tussen de bergen. De natuur is schitterend. Ongekend mooi zijn de uitzichten. Velen noemen het de kers op de taart. THE place to be. Ik neem het aan van anderen, maar kan het (nog) niet zelf zeggen.

Het had niet anders gekund qua geld, maar ik heb geleerd dat het niet verstandig is om ergens te gaan settelen als je niets van een land hebt gezien vooraf. Tenminste, ik denk dat daar de sleutel ligt van mijn onrustige gevoel. De kers op de taart… Hoe kan ik dat weten als ik niet eens weet hoe de taart eruit ziet?

Ik ga daarom door. Vertrekken uit Queenstown. Lang heb ik getwijfeld. Hoelang zet je door, waar ligt de grens? Maar er is voor mij gekozen nu ik geen baan meer heb die me op een plek vasthoudt. Mijn nieuwe baan geeft zoveel vrijheid, zoveel mogelijkheden. En dan besef ik ook weer hoe groot de wereld is. Zonder dat ik ooit in Mount Maunganui ben geweest ga ik daar toch wonen. Avontuur noemen ze dat. Een klein dorpje aan de zee. Blauwe zee. Zand. Zon.

Ik weet waar mijn hart naar verlangd. Ik weet wat ik hoop te vinden. En ik weet ook dat ik dat los moet laten omdat Mount Maunganui geen Byron is. Vandaag zag ik nog een filmpje, hij staat op mijn Facebook. Tranen rolden over mijn wangen. Gemis kan zo’n intens diep verscheurd gevoel geven, gecombineerd met gevoelens van dankbaarheid aan de ontelbare mooie herinneringen. Maar ook daar is alles doorgegaan en is het niet meer zoals het was.

Daarom ga ik door. Een nieuwe plek. Ik weet waar ik op hoop, waar ik naar verlang. Maar ik weet ook dat ik dat niet ga vinden. Daarom hoop ik iets te leren. Een ontdekking dat het me zal lukken mijn hart weer open te stellen voor een andere plek. Om los te laten en opnieuw te hechten.

Comfort is iets waar ik aan alle kanten aan probeer vast te houden. Misschien een aparte combinatie met iemand die ook zo graag grenzen opzoekt. Of misschien houdt het me juist in balans. Veiligheid. Stabiliteit. Als je dat vindt is dat moeilijk los te laten. Bang. Ja misschien ben ik ook een beetje bang. Want als je loslaat dan moet je doorgaan. En teruggaan kan, maar de tijd tikt altijd door dus niets zal meer zijn zoals het was.

Ik weet welke elementen me gelukkig maken. Dat leer je doordat als je het niet hebt je datgene mist. En met die beweegredenen heb ik gekozen om te verhuizen naar een klein dorpje. Een klein dorpje aan de kust. Daar waar er zon is, zand en de zee. Het geluid van de golven die af en aan rollen. In gedachten warm ik al op. Niet alleen mijn lichaam maar vooral mijn hart.

Ik ga door. Even iets anders. En dan weer terug. Als ik over een paar weken hier weer ben hoop ik Queenstown heel anders te zien. Puur omdat ik dan kan vergelijken. Ik verdiep mezelf steeds meer in dit machtig mooie land. Een kalender wordt gevormd en ideeën komen tot stand. Het gaat kriebelen. Een diep diep verlangen ontwaakt. Echt ingeslapen heeft het nooit. Het heeft wel geparkeerd gestaan, maar nu gaat het leven. Plannen borrelen op voor een roadtrip. Eindelijk het hele land gaan zien waar ik nu woon.

Eerst maar eens verhuizen volgende week. Oh wat zie ik er naar uit!

Spannend is het wel.

2 gedachtes over “Ze noemen het avontuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s