Opbloeien

De roze bloesem steekt helder af tegen de blauw lucht. De bergen met haar besneeuwde toppen vullen de achtergrond. Heel duidelijk is de lente begonnen. De zon die sowieso al vaak schijnt begint nu echt door te breken. De skiërs en snowboarders gaan de bergen nog wel op, maar dit kan niet lang meer duren. De sneeuwt wordt ijzig en de kans op ongelukken wordt groter. Een jas dragen is nog wel nodig, maar een dikke trui voldoet ook. De terrassen vullen zich met mensen en gezichten heffen zich op naar de zon. De eerste korte broeken worden uit de kast gehaald. Het ziet er grappig uit, een korte broek met een winterjas erop. De dagen worden langer. De ochtenden beginnen vroeger en de avonden duren langer. Ik krijg er meer energie door. De dagen nodigen uit om wakker voor te worden, om erop uit te trekken. En dat doe ik dan eindelijk ook.

Twee dagen geleden heb ik mijn eerste echte roadtrip door Nieuw Zeeland gemaakt. In de afgelopen weken is er een fijne vriendschap ontstaan tussen Dave en mij. Helaas vertrekt hij bijna uit dit land. We genieten daarom maar extra van de laatste anderhalve week die we nog hebben. Hij is de Alex van Byron Bay. Het is altijd zo mooi om te zien hoe relaties zich ontwikkelen tussen mensen. En ook altijd weer lastig dat het zo tijdelijk kan zijn. Maar ook juist daardoor kun je er extra van genieten, omdat je maar zo kort de tijd hebt. Het is alles of niets.

De auto staat buiten te draaien als Dave me om 10 uur in de ochtend ophaalt. We lopen naar de auto en stappen in. Ik ontmoet Annie en JJ. Twee backpackers, allebei uit Engeland. Een leuk en erg spontaan stel die elkaar in Queenstown hebben ontmoet. JJ zit voorin met zijn lange benen opgevouwen. Ook al is het nog maar ochtend, hij rookt al een dikke joint die hij me aanbiedt. Ik sla het vriendelijk af. We kletsen, leren elkaar kennen en zingen high school klassiekers. In een ruime twee uur rijden we naar de Blue Pools in Wanaka. De weg slingert zich tussen de bergen door. Bruine bergen, rotsige stukken, besneeuwde hellingen, hele groene gedeeltes. Soms tussen de bergen door, soms met een berg helling aan de ene kant en een uitgestrekt meer aan de andere kant. De uitzichten zijn niet te bevatten hoe mooi. Oostenrijk is mooi, Zwitersland is schitterend, Italie is prachtig, Canada is adembenemend. En toch is dit weer zo heel, heel anders. Bergen zijn niet zomaar bergen. Meren zijn niet zomaar meren. Het geheel wordt in elk land weer anders gevormd. Nieuw Zeeland is uitgestrekter dan ik verwacht had. We komen nauwelijks verkeer tegen en terwijl we dichter bij de Blue Pools komen verliezen we telefoon connectie. Aangekomen staan er 4 andere auto’s geparkeerd. We lopen het bos in en zijn nieuwsgierig naar wat we gaan ontdekken. De bomen zijn groen. Heel erg groen. Helder gekleurd mos groeit op de boomstammen. Lang en sliertig. Het lijkt net alsof we door een film scene lopen. De zon breekt door en bundels zonnestralen verlichten het bos. Hierdoor krijgt het geheel een romantisch effect. Zonder de zon zou het donker en griezelig kunnen zijn, stel ik me zo voor terwijl we het pad volgen. Een brug loopt over een rivier en we versnellen onze pas. Zou dit dan..? En ja, dit is waarom deze plek ‘Blue Pools’ wordt genoemd. Het water wat onder de brug doorloopt is blauw. Helder, helder blauw. Zo kristal helder heb ik water zelden gezien. Een stuk verder is een andere brug. Ze zijn wiebelig en het voelt heel gek om eroverheen te lopen. De jongens maken het erger door heen en weer te slingeren. We zien twee mensen gek genoeg zijn om van de brug het water in te springen. Het is geoorloofd, maar de kou! Toch snap ik het ergens wel want het water ziet er ergens ook heel aantrekkelijk uit. Dat komt vooral door de kleur. Zonder een idee te hebben waar we heen gaan volgen we het pad. Terwijl de rivier verdwijnt loopt de natuur over van bos naar open velden. Spontaan beginnen we liedjes uit de Lion King te zingen. Het is dat er bergen aan de horizon aftekenen met sneeuw op de toppen, anders heeft het bijna een safari achtig idee. Terwijl we door gras struinen horen we opnieuw water stromen. De jongens vinden het een goed idee om het stroompje water wat we zien te gaan volgen om op het geluid af te gaan. We denken dat het geluid van een waterval vandaan komt. Terwijl we de rivier bedding volgen moeten we onder bomen en struiken door klauteren, springen we van steen naar steen naar de andere kant van het steeds breder geworden rivier. En dan vinden we inderdaad een waterval. Idylisch mooi. Dat we lek worden gestoken door allemaal kleine vliegjes proberen we te negeren, want deze verborgen waterval is zo schitterend! Na nog een hele tijd op ontdekkingstocht te zijn geweest komen we aan het einde van de middag terug bij de auto. Ik voel me voldaan en terwijl ik mijn benen optrek en mijn hoofd op Dave zijn schouder leg laat ik de dag nog eens door mijn gedachten gaan. Het het landschap glijdt langs de autoramen voorbij en de schemering zet in.

Terug thuis gekomen heb ik een online afspraak met Heleen. Ik hoop snel te gaan beginnen met werken voor een online reisbureau. Het zal wennen zijn om op een computer te gaan werken. Maar ik heb er vooral heel veel zin in. Terug in de toeristen sector. Backpackers helpen, bezig zijn met reizen en planningen maken. Mensen helpen de tijd van hun leven te krijgen. Want hoe geweldig is mijn (reis)leven?! Dat gun je iedereen. Langzaam maar zeker, stapje voor stapje begint mijn hart rustig te worden in Nieuw Zeeland. Na de bel afspraak bestellen we om 10 uur in de avond eten. We nestelen ons op de bank en met een bord op schoot, een kop thee in handbereik zetten we een film op. Wat een fijne dag!

De roze bloesem steekt helder af tegen de blauwe lucht. En terwijl de lente langzaam ontspringt in Nieuw Zeeland, zo begin ook ik eindelijk weer op te bloeien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s