Byron Bay

Byron Bay, wat ben ik intens diep van je gaan houden. Je prachtige stranden, de heuvels die je afschermen van de grote wereld. De natuur, zo wonderlijk mooi. Verborgen watervallen, bergen, heuvels, de oceaan, Julliets Rock, uitgestrekte stranden en de heerlijke hippie vibe.

In Byron Bay maken mensen zich niet zo druk. Iedereen is ongelooflijk vriendelijk en relaxt. Mensen hier lijken te beseffen op welke magische plek ze leven. Altijd als het gesprek op Byron Bay komt bevestigd iedereen wat ik voel: ‘Er is hier iets, voelbaar en tastbaar, iets wat mensen hier vast houdt.’ Het is waar er heerst hier iets. Ik weet niet wat het is, maar mensen die hier geweest zijn zullen mij begrijpen. Byron Bay krijgt mensen in haar grip en laat niet meer los. Je komt hier, het raakt je en je wilt blijven. De meesten komen terug. Je kunt niet weg blijven van deze plek, het iets houdt je vast. Jaren geleden was het een ontmoetingsplaats voor de Aboriginals. Ze trokken rond en een keer per jaar kwamen ze bij elkaar…. In Byron. Jaren geleden nog een klein vissersdorpje en nu een van de meest populairste stops aan de oostkust.

Byron Bay, de meest oostelijke punt van heel Australië. Vanaf de vuurtoren heb je een prachtig uitzicht en kun je de zon uit de zee zien oprijzen. En als je dat ziet, ben je de eerste die in Australië de zon op ziet komen. De zon warmt de surfers op die al voor dag en dauw in het water liggen. En surfers zijn er overal! Omdat Byron een bay is, is er altijd een spot met de perfecte golven. Wattegos Beach, Tallows, The Pass, Broken Head, Clarks. Elk strand prachtig op haar eigen manier. De een uitgestrekt, de ander verborgen tussen rotsformaties, de een vol met toeristen en vrienden, de ander helemaal voor jezelf alleen. En als je van het strand komt is het in Byron echt niet nodig om kleren aan te trekken. Hier kun je gewoon over straat met veel of weinig kleren en velen lopen op blote voeten. Het maakt mensen hier niet uit, er wordt niet geoordeeld of veroordeeld. Het wordt niet eens gezien! Je kunt doen waar je zin in hebt en alles is goed.

Byron Bay. De plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Veel mensen zijn artistiek. Overal zijn straatmuzikanten te vinden, graffiti beschilderingen, mensen die tarrot kaarten lezen, sieraden maken en verkopen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is hier. Alleen een computer zaak is er niet en er is maar één telefoon winkel. Maar meer van dat heeft Byron niet nodig, dat past niet. Lay back is meer haar style.

Elke avond is er wel iets gaande in Byron. Reggae night op maandag, Cheeky Monkeys heeft elke avond een verschillend feest thema, Woodys, Silence disco op het strand, Beachies, Rails of Northern voor live muziek, een keer per maand Coco Republic, Lala land als je iets luxer uit wilt gaan en ga zo maar door. Alleen op zondag is er veel dicht, maar dan wordt er vooral op het strand afgesproken met elkaar. En tussen alle vrije uurtjes door wordt er gewerkt! Als je trouwens geen zin hebt om uit te gaan dan kun je ook gewoon op straat hangen. Straatmuzikanten zijn overal en je ziet groepjes mensen verspreid luisteren naar de verschillende muzikanten. En het strand is altijd druk bezocht, zowel overdag als ’s nachts. In Byron is altijd iets te beleven.

Het ‘iets’ wat mensen hier zo in haar grip krijgt is denk ik ‘vrijheid.’ Vrijheid om jezelf te zijn. Vrijheid om eruit te zien zoals je wilt. Vrijheid om te doen en laten wat je wilt. Vrijheid omdat mensen elkaar vrij laten. Vrijheid omdat Byron zo nauw verbonden is met de natuur. Vrijheid en blijheid, het hippie cultuurtje. Vrijheid om vrij te zijn. Vrijheid om te experimenteren zonder veroordeling. Ik kan niet anders zeggen dan dat het zo vreselijk goed en fijn voelde om hier te zijn.

Byron Bay met je mooie, kleurrijke, veelzijdige en open karakter. Het is bijzonder hoe je mensen raakt en voor altijd veranderd en in je grip weet te krijgen én te houden. Byron Bay als plek, de mensen die hier wonen en de natuur rondom. Ik ben zó intens veel van je gaan houden. Ook ik beloof je, net als vele anderen: ik kom terug!

2 gedachtes over “Byron Bay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s