Een warm thuis 

‘Mariah, dat had je nu echt gedaan moeten hebben hoor!’ zegt mijn manager en hij kijkt me recht aan. ‘Luister’, gooi ik eruit, ‘ik werk keihard, meer uren dan op mijn rooster staan en ik ben gewoonweg moe als ik thuis kom.’ Meteen verzacht de blik in Toby zijn ogen. ‘Je hebt gelijk, je werkt inderdaad hard en ik zie je passie. Ik wil wel dat je de online training afmaakt, maar dat komt inderdaad nog wel. Vergeet de gouden regel niet, work hard but play harder. Heb je je pauze al gehad? Anders neem je maar een extra lange, dan kun je lekker even naar het strand.’ Hij knuffelt me en geeft me een zoen op mijn voorhoofd.

Het was druk, drukker dan druk de afgelopen twee weken bij Happy Travels. Hoogseizoen! En dan heb je allemaal van die backpackers die ‘spontaan’ willen reizen en niets vast willen leggen. Leuk idee als je de westkust doet of als je naar Azië gaat ofzo, maar Oost Australië werkt net iets anders. Het was puzzelen! Er waren al zoveel tours volledig volgeboekt dat het soms zoeken was naar een plekje in het systeem. Sommige mensen heb ik zelfs op een dagtour moeten zetten omdat de tours met een overnachting vol zaten en een groepje jongens heb ik met lege handen weg laten gaan. Zulke weken zijn ook ontzettend leuk. Mijn collega’s zijn zo lief, complimenteus en ze spreken hun waardering uit. Ik hou van de open communicatie onderling!

Open communicatie heeft twee kanten. Twee leuke kanten. Door de heerlijke open houding van bijvoorbeeld mijn manager Dan durf ik ook heel eerlijk naar hem te zijn. En zo was ik maandag avond een uur lang boos. Ik had drie klanten binnen gehaald, maar ik kon de verkoop niet sluiten. Dan sprong in en maakte het af voor me, maar zette de verkoop wel mooi op zijn naam! Terecht, maar ook heel stom. Ik reageerde ongelooflijk pissig. Op het moment dat je heel veel verkoopt werkt het ook verslavend en wil je meer en meer op jouw naam hebben. Als een nukkig kind liep ik bij hem weg en ging ik met mijn huisgenoten appen. We hebben een groepsapp en ik gooide in de groep wat er gebeurd was. De meiden reageerden super. ‘We komen eraan! Je sluit de winkel alleen toch? Wij nemen wijn mee.’ Beter kun je ze niet wensen. Ik begon veel te vroeg de winkel dicht de doen, maar Dan hield wijselijk zijn mond dicht en liet me mijn gang gaan. Ergens verwachtte ik dat hij weg zou gaan omdat hij allang klaar was met werken. Terwijl ik de winkel op slot gooide (nog voor 9u) kwam mijn andere manager Toby eraan. Shit! Ik deed alsof ik niets in de gaten had en deed mijn cash out. Toby wierp een blik op me, grijnsde naar Dan en de twee begonnen te kletsen. Van binnen hoopte ik dat ze heel snel weg zouden gaan want mijn huisgenoten zouden komen! Precies op die avond besloten nog twee collega’s de winkel in te komen. Waarom nu?! Dit gebeurd nooit! Terwijl ik verder ging met mijn cash out, klopte deze ook nog niet eens. Toby liep naar me toe en begon te lachen toen hij mijn boze blik zak. ‘Chill Mariah, wat is er?, en ik gooide alles eruit. ‘En nu’ besloot ik mijn relaas, ‘klopt mijn cash out ook nog niet eens want er staat teveel op mijn naam en ik heb die klant niet eens geholpen!’ Naast me hoorde ik Dan kreunen. Diep in mij begon een kriebellach op te komen. En jawel… Arme Dan had twee uur te lang doorgewerkt in zijn eigen tijd omdat hij een goede klant had en had per ongeluk deze op mijn naam gezet, omdat ik nog ingelogd stond! Dan kwam achter me staan en keek mee in het systeem. ‘Goed’ gromde hij lachend, terwijl hij zijn armen om me heen sloeg, ‘deze mag jij dan op jouw naam hebben.’ Ik leunde naar achteren en we bleven zo een poosje staan. ‘Sorry dat ik zo sago reageerde,’ moppelde ik en Dan gaf me een kus op mijn schouder. Onder de woorden  ‘I love you’ liet hij me los. Ik raak er steeds meer aan gewend om deze 3 woordjes in het Engels te horen. De eerste keer dat hij het zei was heel gek. Natuurlijk ken je de woorden ‘I love you’ als geen ander, maar om het iemand te horen zeggen waarvan je weet dat het gemeend is en terwijl dat zijn moedertaal is, klinkt anders. Teder, ik krijg er een fijn gevoel door. Een open communicatie op het werk, open communicatie in het leven, communicatie betekend alles voor me! Wat is het fantastisch fijn dat ik zo mezelf kan zijn overal.

Maar ja… In die hele tussentijd van een paar minuten waren mijn huisgenoten onderweg naar de winkel! En daar waren nu twee managers en twee collega’s in plaats van alleen ik. Ik liet de meiden binnen en de jongens begroette hen na een verbaasde blik gelukkig hartelijk. Op dat moment zag ik pas dat Toby een krat bier bij zich had. Terwijl de meiden mij m’n wijn gaven, sloot Ashley haar mobiel aan op de speakers in de winkel. We draaiden het volume goed open en dansten in het rond. Mijn collega’s deden allemaal mee en zo hadden we een klein feestje in de winkel. Op maandag avond is het ook altijd reggae avond in het Beach Hotel. Nadat we onze drankjes op hadden zijn we daar naar toe gegaan en hadden we een fantastisch leuke avond met elkaar!

Mijn huisgenoten zijn allemaal top meiden. Ashley en Anouk zijn Nederlands, Clara en Sam zijn Frans en Janine is Duits. Het klikt goed en ik begin de dag altijd met een grote lach. Onderling hebben we heel veel lol en we maken een feestje van het hele leven. In Nederland heb ik met sommige mensen echt diepgaand contact, maar dat is met deze meiden anders. Echt diepgaand contact zoals in Nederland hoeft ook niet want hier is het hele leven vooral alleen maar leuk en goed. Mocht er een tegenslag zijn dan wordt dat omgezet in een nieuwe kans. Je hoeft niet zo diepgaand over het leven te filosoferen en dat is zo heerlijk aan het leven hier! Mensen zeiken niet, ze dealen met de feiten en zoeken een oplossing om er mee om te gaan. Ons grootste probleem is hoeveel tijd we nog over hebben op ons visum. Clara was bijvoorbeeld afgelopen week ontslagen. Op dat moment is dat even rot, maar vervolgens is er ook meteen weer een oplossing en dealt ze met hoe de zaken er nu voor staan. Voor mijn gevoel zouden we in Nederland veel meer zitten tobben en treuren en duurt het veel langer voordat je weer verder kan omdat je in zo’n vast levenspatroon zit. Met deze meiden in een huis wonen, maakt mijn leven nog mooier. We winkelen, kletsen, lachen, gaan met elkaar op stap, touren rond, gaan naar het strand en noem maar op. Het voelt als een echt thuis. Een warm thuis waar meiden zijn waar ik van ben gaan houden en die van mij houden. Meiden die naar mijn dag vragen als ik gewerkt heb, die vragen of je lekker geslapen hebt als je wakker wordt en je welterusten wensen als je naar bed gaat. We doen elkaars haar, gaan met elkaar uit, we zitten in de woonkamer en bekijken mannen op Tinder, lezen een boek, kijken een film en lachen heel, heel veel. Meiden die gezellig bij me langs komen als ik aan het werk ben, gewoon voor een praatje, sigaretje of voor de gratis WiFi. Mijn huisgenoten zijn echt de beste die je kunt wensen! Backpackers, levensgenieters… Oh wat is het leven goed!

Ashley, Clara, Janine en Anouk

Clara en Ashley, na het werk even een uurtje chillen op het strand. Dit is 5 minuutjes van waar we wonen.

Ashley en haar gouden kappers handen.

Een andere creatie van Ashley

Een Python in de achtertuin! We vinden wel vaker van zulke dieren rondom ons huis, maar deze was alleen echt mega groot (ruim 2m)!

Mijn hoofd zat zo vol van het werken dat Dave, onze huisbaas, ons meenam naar de vuurtoren. Het uitzicht daar is zo wonderlijk prachtig.

Avondje uit met Ashley

Ashley geconcentreerd m’n haar aan het kort knippen

Maandag avond, reggae avond. Met de meiden op stap nadat ze me op het werk hadden opgehaald.

Met z’n allen winkelen en bij de kassa herorganiseren wat nu ook alweer van wie was…

Touren met de meiden. Dit is 10 minuten van waar ik woon. Dit is mijn thuis, de plek waar ik woon. Zo mooi!

Janine, Clara en Sam

Clara, Anouk, Sam en Ashley. Dit is in de winkel toen de meiden me kwamen ophalen van werken

In de winkel van Happy Travels

Mijn toppertje, Ashley. Korte haartjes, blonde plukjes erin. Heerlijk zomers kapsel

Een kleine impressie van hoe ik me van binnen voel

Wonen met 5 meiden… We delen is ons vrouwen lot

Kletsen, lachen… We hebben het zo naar ons zin met elkaar.

Mijn dagelijkse uitzicht op het strand. Blauw water, groene heuvels, surfers.. Love it!

Zo mooi, elk strand hier is anders. Hier woont Miley Cyrus vlakbij en Brad Pitt was hier een jaar geleden ook op vakantie. Niet gek ook… Tis hier mega mooi!

Mooi surf golfje

Sam

Ik deel mijn slaapkamer met Sam. Ze is lief, vrolijk en een kei leuke meid. Ik had geen beter kamergenootje kunnen wensen.

Als ik wakker word is Sam de eerste die ik zie en de laatste voor ik ga slapen… Prachtige vrouw

Mooie Franse Clara

Clara en Sam

Ik probeerde wat mooie foto’s van Sam te maken om vast te leggen hoe mooi ze is… De foto’s zijn ontzettend grappig geworden want het water kwam in en ruineerde alles. We hebben er zo om kunnen lachen

Mooie Janine. Mijn lieve Duitse huisgenootje had twee jaar geleden lymfeklier kanker. Zij staat zo positief in het leven en ze is zo’n te gekke meid! Ze is al ruim een jaar aan het reizen en het leven staat haar zo goed. Diepe bewondering voor deze fantastische, stralende meid.

Janine, Clara en Sam

In de weekmail van deze week stond een lief berichtje voor mij. Mijn bazen waren zo blij met hoe ik gewerkt had dat ik een skydive gekregen heb!! Maandag ga ik met al mijn huisgenoten opnieuw uit een vliegtuig springen. Dit keer met het uitzicht over mijn nieuwe thuis! We kunnen niet wachten

Dit bedoel ik bijvoorbeeld ook met de communicatie op het werk. Een lief berichtje van mijn manager op mijn vrije dag. Ze waarderen wat je doet

Byron Bay style. Op m’n mooie fietsje, in bikini naar huis rijden. Alles kan en alles mag ik dit heerlijke hippie dorpje

Ashley en Clara

Mijn manager had een flinke kater op het werk en even later vond ik hem diep in slaap ik de hippie van die in onze winkel staat

Kort haar

Whohoeee! M’n collega’s keken hun ogen uit toen m’n huisgenoten langs kwamen op het werk

Dan, mijn manager op de avond dat ik een uur lang boos op hem was. Wat een schatje is hij he…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s