Een huis, een baan, een auto en een fiets 

‘Morning’ klinkt het krakerig uit Ryans mond. Ook Shane is al in de winkel. Hij slaat zijn armen om me heen en ik laat me in een dikke knuffel wegzakken. Met tegenzin maak ik mezelf los uit zijn armen voor ik helemaal inkak. Nou ja… Voor zover dat mogelijk is als je maar half wakker bent. Een voor een komt iedereen te laat binnen. De een met een nog grotere kater dan de ander. We knuffelen en high fiven heel wat af, al gaat het vanmorgen wat langzamer dan anders. Verwarde haren, slaperige hoofden en gekreukte kleding. Iedereen loopt gelijk door naar de koffie tentjes, of is zelfs zo erg om de koffie te laten bezorgen. De flessen water staan op elk bureau. Jaja… Een baan zoals de onze is pittig soms!

Het hoogseizoen is van start gegaan en we hebben dat gevierd met een gratis BBQ voor de backpackers. Het werd een enorm succes en er kwamen veel mensen op af. Shane, Conner en Dom zijn naast hun werk ook DJ, dus zij draaiden de muziek. Het was een gezellige drukte! Om 5 uur trokken we zelf de eerste biertjes al open, terwijl de winkel altijd om 7 uur pas sluit. Het is een heerlijk sfeertje om in te werken en hoe ideaal, het is gewoon prima om klanten aan je bureau te helpen met een biertje in je hand! Het feestje slaagde goed en de after party werd in Cheeky Monkeys gevierd. Alle collega’s gingen ook en ik leerde iedereen van een heel andere kant kennen. Nou ja, dat viel eerlijk gezegd ook wel weer mee, maar ik zag iedereen in een nog chillere context dan op het werk. De drankjes vloeiden rijkelijk en toen ik iedereen eens goed in de ogen keek, waren sommige pupillen veranderd van size. Ook de bazen waren er en zij deden absoluut niet onder aan de rest! Ik proefde van de sfeer en kon al een kleine voorstelling maken hoe het personeelsuitje zou gaan worden.

En ja… Dat personeelsuitje was goed. We moesten om half 7 ’s ochtends verzamelen bij Go Sea Kayak. Ik zat met Julia in een kayak en we hadden de grootste lol. De jongens probeerden ons om te duwen, we spetterden elkaar nat met de peddels. De sfeer zat er gelijk goed in. We zagen zeeschildpadden, vissen en koraal in het mooie heldere water van Byron Bay. We kayakten naar een surfers plek toe en lieten ons gaan op de golven. Nadat we terug aan het strand waren, namen we allemaal een duik. Het was ondertussen half 9 en de hitte van de dag sloeg al in. We hadden een heerlijk ontbijtje met advocodo, bacon en eggs, pannenkoeken met aardbeien en noem maar op. En het drinken? We konden kiezen uit sinaasappelsap of bier. Milla (Fins meisje) had een fles wodka meegenomen. Je raadt zelf wel hoe de jongens hun ‘sapje’ dronken. En dat… Allemaal nog voor 9u. Een van mijn collega’s maakte een bestel lijstje. Ik had eerst niet goed door wat er besteld kon worden, tot ik aan de beurt was. Netjes sloeg ik af. De hippie sfeer in Byron is te gek, maar een pilletje gaat me net te ver! Vervolgens werden we opgedeeld in groepjes en we kregen een lijst met voorwerpen die we allemaal in een bepaalde tijd moesten zien te krijgen. De gekste dingen stonden op de lijst! Een haar van Ian’s snor, een foto met ‘the pineapple men’ (een leuke dorpsgek) en ga maar door. Ons groepje won helaas niet, maar wat was het leuk!

Erna zijn we naar Aquarius gegaan voor een poolparty. De jongens draaiden de muziek en wij konden ongelimiteerd eten en drinken. De bediening was super! We kregen frietjes, seafood enzovoort. Heerlijk allemaal! In het zonnetje, gezellig muziek, een groep leuke mensen, bij het zwembad. Iedereen zat zo vol te genieten dat de baas toch na niet al te lang zijn creditcard introk. We hadden in een mum van tijd over de $2000 dollar weggedronken met z’n allen. Het deerde niet want erna gingen we naar het Beach Hotel. We hadden daar een afsluitingsfeestje voor het hele dorp. Tot 10u was de entree gratis en erna moesten de mensen een kleine entree betalen. Het was top!

Eenmaal thuis gekomen kroop ik heerlijk mijn bedje in. Mijn baas stuurde me een berichtje of ik genoten had, waar ik volmondig ja op kon zeggen! Het werken bij Happy Travels is leuk. We hebben een tof team, we zijn jong en iedereen is een levensgenieter. Er zijn veel nieuwe mensen aangenomen dus de groep is steeds meer aan het samensmelten. En het leukste is, dat Bella, Julia, Milla en ik de eerste meiden zijn die in het team horen! Frankie werkte al bij ons, maar zij werkt in een hostel. Wij staan echt ik de shop zelf. Dat is toch wel erg leuk! 🙂

Het leven is goed en mooi. Ik ben gesetteld in een huis met 2 Italiaanse jongens, 2 Nederlandse meiden en 1 Frans meisje. Het huis is mooi en groot, met een woonkamer, keuken, badkamer en een grote tuin met palmbomen. Het is 10 minuten lopen naar mijn werk. Voor het gemak heb ik een te leuke fiets gekocht. We wonen in een rustige wijk, wat heerlijk is na een drukke dag werken. Hoe ik aan het huis ben gekomen is grappig verlopen. Ik stond in de ANZ bank en had een gesprekje met een andere backpacker. Een vrouw hoorde ons gesprek en gaf me het nummer van een vriend van haar, die net verhuisd was en backpackers in huis wilde hosten. Zo gezegd, zo gedaan. Het werd me weer eens zo in de schoot geworpen, zonder ook maar te zoeken. En dat, terwijl een huis in Byron Bay écht heel moeilijk te krijgen is. Ik heb een huis, een baan en een eigen auto en fiets. Zoveel zegeningen! Het is bijna burgerlijk te noemen, hoe erg is gesetteld ben. Ik geniet! Ik geniet van het leven! En vandaag ben ik zelfs zo gezegend dat ik een boterham met kaas kan eten voor lunch. Een kerstcadeautje van m’n mams!

Bedankt lieverds, voor iedereen die zo nauw betrokken is en blijft, terwijl ik hier een heel leven aan het opbouwen ben. Jullie zijn toppers en ik draag jullie allemaal in mijn hart. Ooit kom ik weer naar Nederland en sluit ik jullie weer in m’n armen. Ooit!

Te gekke eettentjes in Byron

M’n moooooie heerlijke slaapkamer

Winkel decoratie

Arme Feense Milla heeft het altijd ZO warm in Australië.

Tayler en Harry

Ryan en Bella

Milla

Bella en Milla

’t mooie strand in Byron Bay

Bella en Harry

Jan kooijman met een getrokken verstandskies

Milla en Julia

Connor

Julia

Als de 2 managers (Tony en Dan) je telefoon jatten

Julia en Milla

Toby, mijn manager (Jan kooijman)

De baas kan nog rappen ook!

Alex, Milla en Dom

Alex en Milla

Milla

Dan, een van de managers

Julia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s