Life begins at the end of your comfort zone

Kansen in het leven. Je krijgt er zoveel! Maar hoeveel kansen neem je? Sta je er open voor of laat je ze aan je voorbij gaan? Zie je leeuwen en beren op de weg en blijf je liever in je comfortzone, of ga je uitdagingen aan?

Twee weken geleden liep ik ’s avonds laat over straat in Byron Bay. Ik was er nog maar een paar dagen en was met een paar mensen wat wezen drinken. Plotseling kwam ik JoJo tegen. Hij is een sportdocent in Nederland op de middelbare school. We waren elkaar al een paar keer tegengekomen aan de oostkust. Een leuke, spontane gozer. We gaven elkaar even snel een knuffel, want hij was onderweg naar zijn hostel met een meisje. Hij merkte in de ene korte minuut dat we elkaar zagen op dat hij had gehoord dat ze bij Happy Travels iemand zochten en dat hij dat wel een baan voor mij vond. Die opmerking bleef in mijn hoofd hangen! Ik had voor mezelf besloten dat ik tot nieuwjaar zou reizen en dan mijn farmwork wilde doen onder Sydney of op Tasmanië. Een plan, terwijl plannen maken in Australië echt nooit werkt. Tenminste, dat is mijn ervaring, en dat werd weer eens bevestigd. Dit was een kans die op mijn weg kwam en het was aan mij om er iets mee te doen, of niet.

Een paar dagen later liep ik door town en zag ik Happy Travels. Ik had over de opmerking van JoJo nagedacht en stapte naar binnen en vroeg of het waar was dat ze iemand zochten. Een van de jongens riep Toby erbij en na mezelf voorgesteld te hebben, vroeg hij of ik Nederlands was. Mijn accent is vreselijk, maar dit keer was het in mijn voordeel dat hij hoorde waar ik vandaan kwam. Hij wilde me per direct op gesprek hebben dus gingen we zitten. Dit verliep goed en hij vroeg me de dag erna een trail op straat te doen. Lukraak moest ik mensen aanspreken en kijken of ik ze van de straat het reisbureau in kon krijgen. Dit was puur om te kijken of ik qua communicatie spontaan genoeg ben. Je snapt zelf wel dat dit stukje me prima af ging. Na uitleg gekregen te hebben over de verkooptechnieken binnen dit bedrijf kreeg ik twee flyers mee en moest ik twee dagen later terug komen om deze aan Toby te verkopen. Toen ik terug kwam om dit te doen was zijn baas er toevallig ook en hij wilde er ook bijzitten! Dit maakte me best nerveus, wat ik geen seconde heb laten blijken. Daar zat ik dan, tegenover de baas van Happy Travels en Toby die op Jan Kooijman lijkt (en dus mega knap is). Juist die zenuwen maakte dat ik mezelf het hele gesprek door blufte. Soms keken ze elkaar even aan en aan het einde van dit gesprek vroeg de baas waar ik mijn verkoop skills vandaan had. Yes! Goed teken, ze waren onder de indruk. Bedankt Omoda voor alle trainingen! Ze lieten me gaan en beloofden die dag terug te bellen. En toen kwam er weer een nieuwe kans op mijn pad… 

Een meisje met wie ik via Facebook contact had (maar nog nooit ontmoet had), vroeg wat tips en adviezen over haar reis. Het liep zo dat zij haar Whitsundays tour nog niet geboekt had en ik koppelde haar naar een van de jongens bij Happy Travels. Zij boekte haar tour en ik smste Toby om dit te zeggen. Hij smste alleen heel kortaf terug! De hele dag was ik onrustig, tot eindelijk aan het einde van de middag mijn telefoon ging. Ik was aangenomen! Toby zei letterlijk ‘je blies ons omver in het gesprek’ en toen ik ’s avonds naar bed ging kreeg ik nog een smsje van hem, dat ik het zo goed had gedaan die dag. Hij sloot af met een ‘x’ wat voor hem heel wat is, want hij kan heel afstandelijk zijn. Ze hadden niet eens echt plek voor een fulltimer zei hij, maar ze wilde me te graag hebben. Daar ben ik best trots op! Het is wel even schakelen qua reisplanning want ik had niet verwacht dat ik hier zou blijven wonen. Byron Bay is een plek op de wereld waar ik dus echt een paar maanden ga wonen! Een nieuw thuis. Een plek waar ik alle straten, tentjes, stranden ga leren kennen. Wow, wat een kans in het leven! Een paar andere keuzes en mijn leven had een heel andere kant op kunnen gaan.

Vandaag ben ik terug gegaan om de details door te bespreken. Toby had niets meer van zich laten horen en dat maakt me zo onzeker. Ik wil duidelijkheid! Ik had niet eens een contract ondertekend, dus hoe zat alles nu? Het liefste had ik hem gestalkt met 10.000 sms’jes wat de bedoeling nu was. Ik heb me (met moeite) ingehouden en alles kwam op zijn pootjes terecht. Vanmorgen ben ik langs gelopen en Toby kwam gelijk naar buiten lopen om me een dikke knuffel te geven. We schoven aan tafel en we bespraken de details door. Het loon is méga goed, de training die ik deze maand krijg wordt ook al betaald als werkuren en vanaf januari kan ik fulltime aan de bak. Ik ga opgeleid worden tot een zelfstandige reisagente wat me erg goed aanstaat. Er zijn bonussen aan het werk gekoppeld en allerlei extra’s. Toby vertelde me dat toen ik smste over dat meisje die ik die middag liet boeken (terwijl ik er nog niet eens werkte) hij in een meeting zat. Hij liet dat smsje aan zijn baas lezen die de meeting stil legde. Zijn baas gebruikte het berichtje als voorbeeld dat ze zulke mensen in het bedrijf wilden hebben. Hoe gaaf om te horen! Mareisje heeft weer eens erg veel geluk gehad! Het is erg lastig om binnen te komen bij Happy Travels heb ik gehoord van mensen om me heen. Bij mij leek het allemaal vanzelf te gaan, waar ik dan ook echt leiding in zie. Mijn CV en sollicitatie brief die ik gemaakt had voor Australië zijn niet eens bekeken. Wel is het ook spannend. De verwachtingen die ze van me hebben zijn erg hoog en die wil ik wel waarmaken! Hopelijk pik ik al het computer werk snel op en begrijp ik vlug wat en hoe ik te werk moet gaan. 

Deze week ga ik beginnen en ik heb er echt zo enorm veel zin in! Via Facebook reageerde ook Lisanna AU onder mijn berichtje wat ik geplaatst had over dat ik een baan heb in Australië. Zij is een Nederlandse vrouw die met 3 anderen Nederlanders vanuit Nederland en Australië online allerlei reizen samenstellen en boeken voor backpackers. Enorm toffe meiden en ze doen het waanzinnig goed. Ik heb zelf ook weleens wat bij hen geboekt. Ze stuurde dat ik over een half jaar maar contact moest opnemen met hen. Weer een kans die zomaar op mijn pad komt. En wat ik ermee doe? Nu weet ik dat nog niet, maar wie weet!

Kansen in het leven. Je krijgt er zo vreselijk veel. Het zijn telkens keuzes die je maakt wat je met die kansen doet. Het is zo tof om kansen om te zetten in uitdagingen. Ook in Nederland… Blijf om je heen kijken! Het is aan jou of je de kansen ziet die op je pad komen of dat je je ogen en oren ervoor gesloten houdt. En het is ook aan jou wat je met de kansen doet als je ze eenmaal ziet. Jij hebt de keuze! Maar een ding… Uit je comfortzone stappen kan mooie dingen voor je in de petto hebben. Als je in je comfortzone blijft, zul je dat nooit te weten komen. En ja, natuurlijk is dat spannend. Dat vind ik al die nieuwe dingen ook. 

Het allerleukste nieuwtje komt nu. Mijn lieve vriendin Dianda houdt ook erg van haar comfortzone. Een veilig leventje, een baan als zuster, haar geweldige appartement in Rotterdam. Ze weet waar ze aan toe is en hoe haar dagen en weken eruit zien. En juist zij stapt volledig buiten haar comfort zone. Ze komt me namelijk opzoeken in Australië! We hebben nu het idee dat ze eind februari/ begin maart hierheen vliegt om alleen vanaf Cairns de oostkust te reizen. Als ze in Byron Bay aankomt stop ik met werken en reizen we verder samen tot eind april. Ik kan niet blijer en trotser wezen! Dian, met heel mijn hart hou ik van je en ik kan geen mooier vooruitzicht hebben om naar toe te werken. 

Hé en jij daar die dit leest… Wanneer kom jij? 🙂

  

Wie weet! 🙂

Dit stuk heb ik gereisd. Nog meer dan 3/4 deel van Australië te gaan

4 gedachtes over “Life begins at the end of your comfort zone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s