Uit een vliegtuig springen 

De wekker zoemt zachtjes en meteen ben ik wakker. Vandaag is de dag voor een nieuw avontuur! Toen ik ’s avonds in Airlie Beach aangekomen was, hadden we in de hostel kamer een conversatie met de meiden die daar ook sliepen over onze bucketlist. Ik vertelde dat skydiven in Airlie op mijn lijstje stond, maar had nog helemaal niet door dat ik daar was! Een meisje attendeerde me erop en spontaan kreeg ik zweet handen. Mezelf kennende weet ik dat ik de doelen nastreef die ik stel. De ochtend erna boekte ik. Dat moment vond ik echt even heel spannend en erna kreeg ik alleen maar heel veel zin. En zo begon de dag. 

Mijn kleren liggen al klaar zodat ik de anderen hopelijk niet wakker maak. Vlug trek ik mijn zwarte jeans over mijn heupen en mijn Levi’s shirt over mijn hoofd. Mijn haar zet ik vast met 2 elastiekjes, om de boel bij elkaar te houden bij de sprong. In plaats van een snufje parfum in mijn hals, doe ik nu een snufje in mijn nek. Die instructeurs zitten zo dicht achter je! Na een droge botherham (de keuken is dicht tot half 7) en een chocolade koekje meld ik me om 6 uur bij de balie van skydive Australia. Ik moet van die veiligheidspapieren doorlezen en ondertekenen. Sommige mensen om mij heen zijn zenuwachtig, maar nog steeds merk ik niets. Het voelt vooral onwerkelijk! Ik klets wat met de mensen om me heen, we kijken een instructie video en in een mum van tijd kunnen we in een busje stappen die ons naar het vliegveld brengt. Daar aangekomen gaat alles ik een rap tempo. Een blauwe broek aan, skydive tuig om mijn benen en armen en klaar. Ik maak kennis met een sympathiek uitziende man, die zich voorstelt als Amos, mijn instructeur! Hij vertelt dat hij al 12.000 jumps heeft gemaakt en na 9 jaar in Nieuw Zeeland nu hier werkt. Ik voel me helemaal op me gemak bij hem. 

We lopen gezellig kletsend naar het vliegtuig en ondertussen maakt Amos wat filmpjes. Hij is kalm, zelfverzekerd en legt elke stap uit die gebeurd. Herhaaldelijk vraagt hij hoe ik me voel en hij moet lachen omdat ik alleen naar ontzettend enthousiast ben. We zitten aan de rechterkant van het vliegtuig, als derde in de rij. Nadat we opgestegen zijn moet ik op zijn bovenbenen gaan zitten en hij bindt mij aan hem vast. Vervolgens laat ik mezelf weer tussen zijn benen zakken, wat maar met moeite gaat omdat ik zo dicht op hem zit. Hij geeft me een bril voor de vrije val en hij vertelt dat ik mijn hoofd links tegen zijn schouder/hals moet houden als we springen. Niet lang erna laat hij zien dat we bijna op 7000ft zitten en we over 5 minuten gaan springen. De tijd vliegt voorbij en voor ik het weet zitten we op 15000 ft (4.5 km) en gaat de deur open. Ik slaak een verrukte ‘ah’ uit, voel heel even een kriebel in mijn buik en voel me nog blijer worden dan ik al was. ‘Ik ga dit echt gewoon doen!’ roep ik uit. We schuiven naar voren en Amos zegt dat ik mijn benen over de rand moet hangen. Een grote grijns trekt over mijn gezicht en Amos zet af. We glijden zo de lucht in en vallen 1 minuut lang naar beneden. Het is geweldig! Onbeschrijfelijk geweldig! Ik had verwacht een draai in mijn buik te krijgen, net zoals in een achtbaan of als je van een hoge rots springt, maar dat heb je helemaal niet! Je hersens zien niets om de diepte mee te vergelijken dus die registreren niet dat je zo diep valt. Hierdoor is het totaal niet eng, alleen maar ontzettend gaaf! Amos telt tot 3 en laat de parachute open gaan. Het uitzicht is waanzinnig. 

Bergen, blauwe zee, eilandjes, boten die uitvaren naar het reef. Ik zie opeens een mooie regenboog cirkel op een wolk en Amos zet het op de film. Hij vertelt dat het onze eigen reflectie is. Prachtig! Ik mag sturen en we cirkelen rond over het landschap. We naderen veel te snel de grond. Amos vraagt op een gegeven moment welk geurtje ik op heb, omdat ik volgens hem de best ruikende klant ever ben. Lachend vertel ik hem dat ik vanmorgen bewust in m’n nek wat gespoten heb in plaats van mijn hals. Hij kan er hartelijk om lachen. Blij dat hij het in ieder geval opgemerkt heeft! 😉 Het lijkt me echt nog al wat om al die mensen zo dicht op je te hebben zitten de hele dag. Hij maakt tussen de 2 tot 12 sprongen per dag.  Ongelooflijk, wat een baan! We zetten de landing in en ik trek mijn benen hoog op. Even later hebben we een mooie staande landing gemaakt. Ik knuffel Amos plat en voel me zo gelukkig. Als ik even later alles afgedaan heb en een jongen uit de andere groep vraagt hoe het was moet ik even flink slikken. Met een grote lach schieten er toch een paar gelukstranen los. ‘Ik ben zo blij’ , ‘zo gelukkig’ roep ik uit, ‘mijn leven is zoooo mooi, deze ervaring was zo waanzinnig gaaf!’ De rest van de dag voel ik me euforisch! 

Terug in het hostel kan ik direct mijn verhaal kwijt bij Marloes (Nederlandse meisje die ik hier ontmoet heb). We kijken het filmpje en de foto’s en liggen dubbel om de meest lelijke foto’s die ooit gemaakt zijn van me. Als je met 220 km/h naar beneden suist zit je gezicht echt niet meer in de plooi! Mijn zus en oma zijn gelukkig nog wakker om het Nederland ook te laten weten. Oma vindt het allemaal maar niets en vraagt zich sterk af of ik grenzen heb. Ze wil graag dat ik beloof dit nooit meer te doen, maar dat heb ik mooi niet gedaan! 😉 Dit is echt niet de enige keer geweest, sorry lieverd! Scott (met wie ik vorige week gereisd had) belt me om te vragen hoe het was en ach, ik vertel het zelfs tegen wild vreemden op straat en in de winkels. Ik ga ook nog even terug naar het reisbureau Peter Pan om het meisje bij wie ik geboekt heb te vertellen hoe het was. Dit had ze gevraagd en samen genieten we van het filmpje. Ik zet het meteen op mijn telefoon zodat ik foto’s online kan gooien als Nederland wakker wordt. En zo leef ik de hele dag nog heerlijk in mijn blije roes.  

Wat wás het gaaf! Was was het tof! En wat was het totaal niet eng! Mijn dag kan echt niet meer stuk! What’s next?? 😀

Mooi begin van de dag

Van begin tot einde een dikke smile

Vrije val van 1 minuut (11000 ft)

Handje vasthouden met de instructeur

Zie je links die cirkel op de wolk?

Blij, alleen maar blij

Amos

I am fine! I love life!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s