Van freshie naar gevorderd

Na een week nog steeds in Cairns. Van een ‘freshie’ die net aangekomen is ben ik nu een bekend gezicht geworden in dit hostel. Een nieuwe leefstijl ingegaan die snel gewend geraakt is en naar mijn mening een van de meest fantastische manieren van leven is. 

Woensdag. Na een eerste nacht in het hostel ben ik wat zakelijke dingen wezen regelen. Mijn medicare is aangevraagd, mijn bankpasje is binnen en meer van dat soort dingen. ’s Middags ben ik naar de lagoon gegaan. Eerst lag ik alleen en na een paar uurtjes was het een leuke groep geworden. Mensen maken zo makkelijk contact! Oscar en Roxanne (het Franse stel) waren aangeschoven, twee kamergenootjes en 5 onbekenden. Terug in het hostel warmde ik een pizza op en schoof ik aan tafel bij een paar jongens. We raakten aan de praat en het was meteen gezellig. Ook nu bleven er weer mensen aanschuiven en later zijn we met z’n allen uitgeweest. Het was de tweede nacht, een interessante nacht en direct een goede ontgroening van de backpack cultuur.

Donderdag. De wekker ging alweer heel vroeg en moe en brak schoof ik in een busje. Vanuit het hostel kun je elke dag jezelf inschrijven om ergens gratis gebracht te worden. Dit was nu Port Douglas, een schattig stadje met een prachtig strand. De weg ernaar toe kronkelende tussen de bergen en regenwouden door. Rechts zie je de zee, twee meter verder de weg die iets hoger ligt en links van de auto het regenwoud.  Bijzonder mooi om het regenwoud aan het strand te zien grenzen. Terug in het hostel boekte ik een nachtje bij, want dat besluit ik telkens per dag en verhuisde ik naar een andere kamer omdat dat het enige beschikbare bed was. Beetje flexibel moet je hier wel zijn! 

Vrijdag. Opnieuw boekte ik een nachtje bij en ging ik op pad met een gratis tour. Deze keer naar de botanische tuin in Cairns en een berg beklimming. Ik vond er echt geen zak aan. Het was wel mooi, maar ik had het gevoel dat ik door het Dirkslandse bos liep, maar dan iets groener en stijler. Ik had veel meer een regenwoud verwacht en dat was dit niet. Met elkaar was het wel gezellig! We waren half in de middag alweer terug en hierdoor had ik tijd om een auto te bekijken. Het is ‘m helaas niet geworden. In plaats van te kunnen vertrekken zit ik nog langer ‘vast’ in Cairns. Het gaf een beetje een domper want ik wil hier weg! Samen met Marieke besloten we ’s avonds half 12 spontaan om de dag erna te gaan duiken in het great barrief en we boekten een trip.

Zaterdag. Opnieuw heel vroeg opstaan, maar dit keer voor iets heel gaafs! De grote catamaran vertrok om 8u in de ochtend. Direct op de boot ontmoette Marieke en ik twee andere Nederlanders, Remy en Saskia. De hele dag trokken we met elkaar op. Het great barrief is niet te bevatten zo mooi. Nog nooit heb ik zulke blauw water gezien! Het snorkelen was ook echt heel tof. De vissen die je onder je ziet zwemmen in de meest prachtige en heldere kleuren, het koraal… Een totaal andere wereld! Het duiken was ook een nieuwe ervaring. Mijn oren deden alleen onwijs pijn en ik moest ze continue weer open poppen. Hierdoor besloot ik het bij 1 duik te houden. Het snorkelen vond ik zelf ook mooier omdat je dan over het koraal heen zwemt. Het was zo prachtig! Een enorm leuke dag met leuke mensen. ’s Avonds borrelden we na in ons hostel en gingen we uit met 10 Nederlanders!  

Zondag. Yes! Eindelijk weer een keertje naar de kerk! Nou niet dus. Alle kerken bleken dicht te zijn. Aangezien ik best moe was wilde ik lekker een dagje relaxten. Eerst boekte ik een nachtje hostel bij en verhuisde ik weer naar een nieuw kamer. Een gemengde kamer dit keer, hiervoor zat ik op vrouwen kamers. Marieke verhuisde gezellig naar dezelfde kamer en ook Saskia kwam naar nummer 13. Het is een interessante kamer, want hiervoor hebben er mensen gezeten die dealden. Regelmatig lopen er wildvreemden naar binnen en naar buiten om ‘iets op te halen wat er nog lag’. Ik heb in 1 week hostel meer drugs gezien dan in mijn hele leven ervoor. Een man die ik met uitgaan ontmoet had vroeg of ik mee wilde naar de watervallen. Omdat hij een oogje op me had/heeft vroeg ik Marieke, Bastian en nog een jongen uit onze slaapkamer mee, zodat ik niet alleen met hem zou zijn. Zelf had hij gelukkig ook vrienden meegenomen en we werden opgehaald door een Amerikaans meisje, een Belg en Ier. Het werd een aap achtige klauter tocht en het was niet helemaal een bestaand pad. Toen we boven waren aangekomen en ik mensen met helmen, touwen en veiligheidspakken aan naar beneden zag gaan, kriebelde ik mezelf toch wel even achter de oren. Zij met die kleren, wij op blote voeten en zwemkleding…. Gelukkig is alles helemaal veilig verlopen en was het een tof avontuur! Aan het einde van de middag was er een gratis BBQ in het hostel, wat ze elke zondag organiseren. Het was mega druk (gratis eten en backpackers) en we hadden een gezellige avond met kaartspelletjes en dergelijke.

Maandag. Auto’s vinden is echt een crime. Deze hele dag reserveerde ik voor zoeken en bezichtigen. Ik belde alle garages af, zocht opnieuw op elke site. Niets! Het is of te duur, of troep. Ook de bezichtiging bij een andere auto liep op niets uit. Waardeloos! ’s Avonds gingen Saskia en Marieke uit en ook Remy was terug gekomen naar ons hostel nadat hij een tour had gehad. Ik besloot ondanks mijn beetje sago humeur mee te gaan en het werd een gezellige nacht.

Dinsdag. Opnieuw een dagje auto’s zoeken. Ik was en ben er ZO klaar mee. ’s Ochtends werd ik wat brak wakker en Guus was zo lief me een berichtje te sturen dat als ik nu uit bed zou komen hij cup en soup klaar had staan voor me. Heerlijk! De hele dag was het weer zoeken en ’s middags zijn Guus, Marieke en ik in een koffie tentje onszelf gaan verwennen met koffie, gebak en gratis goed wifi ;). Het Franse stel belde me (Oscar en Roxanne) dat ze terug naar beneden waren gereisd  en me graag weer wilden zien. Ook zij kwamen naar coffee house en Oscar gaf me een peptalk en ging me gelijk helpen. Ook hij gaf toe dat er weinig goeds tussen zit, maar dat ik ook echt geduld moet hebben. En dat is iets wat ik niet heb! Ik wil hier WEG! Aan het einde van de middag deed ik mijn relaas bij Bastian en vroeg ik meer als gekkigheid of  hij samen met mij een auto wilde huren om naar cape tribulation te gaan. Eigenlijk was het best een tof idee en hij vroeg twee vrienden mee. Spontaan idee, binnen een uur stond alles vast en hadden we een auto vol. Heerlijk dat iedereen zo flexibel is hier!

Woensdag. De hele dag chauffeur spelen voor 3 jongens! Ik had nog nooit links gereden en toch lieten ze mij rijden! Bastian zat naast me en was werkelijk de meest rustige, kalme, bijrijder die ik kon wensen. Het was even wennen, maar snel genoeg heb je links rijden onder de knie. De weg was smal en vol haarspeld bochten, maar zo prachtig! De eerste stop was bij een te gek hippie dorpje. Vervolgens Port Douglas (omdat Andy en Daniel daar nog niet geweest waren) en toen door naar cape tribulation met het Daintree Forest. Onderweg stopten we bij mooie uitkijkpunten, picknickten we en alles ging op standje relax. Het regenwoud was mega gaaf! Zo groen, zo dichtbegroeid, zoveel verschillende planten en bomen. Het was een grijze, maar droge dag en dat maakte het eigenlijk nog mooier! Strand, regenwoud, bergen, zee. Zoveel natuur op één plek, het was genieten. Op de terug weg begon het te storten en mijn zicht beperkte zich tot een paar meter voor de auto. Het was even slikken om zo door de bergen te moeten rijden, donker, vol bochten, regen en zonder lantaarnpalen. Gelukkig kon ik ’s avonds iedereen veilig afleveren en kijken we terug op een heel toffe dag!

Donderdag. De hele nacht heeft het geonweerd en geregend/gehoost. Deze dag ging ik weer auto’s zoeken. Guus kwam met het idee de hostels langs te lopen om op de prikborden te kijken, maar dat leverde weinig op. Ik heb alle auto’s op een rijtje gezet en ’s avonds kwamen Oscar en Roxanne eten en meedenken. Gemiddeld doet iedereen er 3 weken over om een auto te vinden, maar ik wil het sneller. Oscar liet nog een andere vriend komen en mijn lijstje is beperkt tot 4 auto’s. Als dit niets is vertrek ik maandag naar het zuiden om het in een andere stad te proberen. 

Vrijdag. Vandaag ga ik bij een van de auto’s kijken. Het is niet helemaal wat ik in gedachten had, maar de jongens hebben vooral gekeken naar prijs en kwaliteit verhouding omdat ze de kans dat ik als vrouw zijnde alleen langs de kant van de weg zoveel mogelijk willen voorkomen. Dat ik hierdoor mijn eisen aan moet passen klinkt logisch. Ik ben benieuwd! Het regent weer en je merkt dat het natte seizoen echt begonnen is. Omdat het nog steeds erg warm is, vind ik dat niet zo erg. Tot nu toe heb ik geluk gehad dat het telkens droog was als ik ergens heen ging!  Alles gaat hier goed, het leven is fantastisch mooi. Omdat de dagen telkens zo vol zitten moet ik echt even zoeken hoe ik het beste een blog bij kan houden en contact met Nederland. Hier iig mijn update van de afgelopen week. 

Liefs xxx

Pannenkoeken en goed gezelschap

Binnenkant van een boom

Hoe deze boom ooit gegroeid is…

Waar het regenwoud aan het strand grenst

Me Tarzan, you Jane?

Deze bladeren hebben een doorsnee van zo’n 2 tot 3 meter

Mooie man

Daniel, Andy en Bastian

Sascha, mijn roomie

Marieke

Remy, Saskia en Marieke 

En toen durfde ik niet meer…

De aap uithangen

Zondag, watervallen

Blij ei

Geen filter, het is ZO mooi blauw en de zee was 26 graden

Duik tour met deze catamaran

Oververhit een berg beklimmen

View point onderweg naar Port Douglas

Roxanne, Frans meisje

Woensdag, de 2e nacht in Cairns

De lagoon (Cairns)

Een gedachte over “Van freshie naar gevorderd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s