Geweldige gastvrijheid 

Wakker worden met het strand als voortuin blijft een feestje. Het is het eerste waar ik dan ook naar toe ga, deze maandag morgen. Terwijl ik uit zit te druppen van het zwemmen geniet ik van het uitzicht en het geritsel van de palmbomen door het lichte zeebriesje. Het is nog maar vroeg in de morgen en al ruim door de twintig graden. Tori komt slaperig bij me zitten en steekt een sigaret op. Vanuit de keuken hoor ik Nick roepen of ik thee wil. Wat is dat heerlijk ontwaken!

Ik zou vorige week vrijdag met Nick en Tori naar Gladstone rijden en daar het weekend blijven. Echter stierf een oom van hen dus waren ze al terug gegaan. Gelukkig was Sammie zo lief om me te brengen. Eventjes zes uur heen en zes uur terug. Eigenlijk was het juist fijn dat het zo liep want hierdoor hadden Sammie en ik nog even echt tijd met elkaar. Tori lieten we geloven dat ik een probleem had nu zij daar al waren en ik geen vervoer meer had. Ze voelde zich ZO schuldig. Dat ze van blijdschap in huilen uitbarstte toen wij zaterdag toch op haar feestje verschenen was goud waard. En het was maar goed dat we er waren want zo konden we delen in het bijzondere moment dat Nick haar ten huwelijk vroeg. Het werd een dubbel zo goed feest!

Omdat het een verrassing was dat we kwamen, was er geen slaapplek geregeld. Geen seconde heb ik me daar druk om gemaakt want Aussies zijn enorm gastvrij. Ik was meer dan welkom op meerdere adressen. Zo kwam ik in het fijne huis van Nick zijn ouders terecht (met een nog fijnere badkamer!). 

Toen we zondag terug kwamen na een brunch met de ouders van Tori zat een vriend van Nick op de veranda. Ik had hem de dag ervoor ontmoet op het feestje en we hadden een praatje gemaakt en wat shotjes gedronken. Toen ik naar het strand ging vroeg hij of het goed was dat hij mee liep. Dikke prima natuurlijk! Maar een paar minuten later had ik het gevoel dat de gentlemen houding allemaal net iets té was. Ik kwam in zo’n standaard film scène terecht. Het strand was verlaten en terwijl ik door de branding liep begon hij me nat te spetteren. Hier had ik ZO geen zin in! Na nog een aantal flirt pogingen maakte ik hem duidelijk hoe ik was en wat mijn principes waren. Helaas werd het opgevat als ‘hard to get’. De rest van de zondag (er was een BBQ met vrienden en familie) was zowel vermakelijk als irritant tegelijk. Tori heeft me achteraf zo hard uitgelachen. Om mij terug te pakken omdat ik haar voor de gek had gehouden met het feestje, bleek ze hem een foto gestuurd te hebben met de woorden ‘ze wacht op je’. Ik heb die dag weer een goed staaltje nee leren zeggen! Als lieve herinnering aan haar heeft ze me een mooi zilver ringetje gegeven. 

Nick zijn ouders legden me in de watten. Dit is niet zozeer dat ze dit voor mij doen, ze doen het omdat dat in hen zit. Waar ik ook kom, ik voel me er altijd gelijk thuis omdat dit de houding is die mensen aannemen. Nick zijn zus heb ik bijvoorbeeld zondag op de BBQ onmoet. Ze is kapster en beloofde me gelijk om maandag mijn haar nog even te doen voor ik vertrek. En ik moest ook echt haar nummer opslaan want dan kon ik altijd bij haar slapen mocht ik dat willen. Die kleine dingen zijn zo tof! Ik vind het een heerlijke cultuur! Een mooie eigenschap van mensen, die hierdoor het leven een stukje mooier maken. 

Geweldige gastvrijheid, ik heb er dit weekend weer veel van gezien. Vandaag ga ik nog even lekker genieten van Tori en Nick om mij heen en het strand. Al moet ik wel oppassen trouwens, want er is een krokodil gesignaleerd. Dit maakt het zwemmen een tikkeltje spannend. Vanaf vanavond begint er weer een nieuw hoofstuk van mijn Australische avontuur…

Het huis van Nick zijn ouders met het strand al zichtbaar

De inrichting is geweldig

Zelfs de douche cream is leuk

Het zilveren ringetje wat ik van Tori heb gehad

Tori haar verlovingsring

Uitgebreid ontbeten met Sammie voor ze vertrok


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s