Droge hitte en natte regen

‘Ik weet het!’ roep ik uit, terwijl we terug rijden naar huis. ‘Wat weet je?’ roept Sammie terwijl ze geschrokken een slinger aan het stuur geeft. ‘Nou, hoe je deze hitte kunt omschrijven. Ik zocht naar woorden hoe ik zou kunnen uitleggen aan de mensen in Nederland hoe dit voelt. Maar het is alsof je een oven open doet en je de lucht inademt en voelt die eruit komt. Een hete en droge lucht en dan overal om je heen, zowel binnen als buiten.’

Vorige week was te warm. Ik wist niet meer waar ik het moest zoeken van de hitte. Mijn hersens leken ook gesmolten te zijn. Zelfs zitten was te warm. Alles. Over de 40 graden is teveel voor dit Dutchie. Mijn lichaam is al goed gewend geraakt aan de temperatuur want als het begin de 20 graden is draag ik rillend een trui, maar niet dit. En dan is het nog niet eens zomer! Voor deze tijd was dit ook wel ongewoon voor hier, want er was een nieuw temperatuur record verbroken. Sammie vertelde dat het in de zomer over de 50 graden kan zijn in de outback! Een watergevecht of een koude douche was ook niet mogelijk overdag, omdat er zelfs geen koud water meer uit de kraan kwam. En aangezien de wind dezelfde temperatuur had, hielp een rondje rijden ook niet. Om toch verkoeling te zoeken mocht ik in een watertank zwemmen. Heeeeeerlijk (vies), maar koud water! 

De kids hadden vakantie, de temperatuur was ongekend hoog en ik liep dagen met een rood aangelopen gezicht rond dus besloot Sammie vrijdag te gaan kamperen bij de dam. Een ruim uur hier vandaan is een camping die alleen de locals weten te vinden. We stonden gezellig met allemaal bekenden rondom ons. Het was genieten! Sammie en ik sliepen in de paardentrailer (Kev was werken) en de kids buiten in de swag. Alleen een dun laken was genoeg en verder lieten we ’s nachts alles open. Het was heerlijk om in het donker naar de heldere sterrenhemel te kijken, water te horen klotsen op de oever en het camping leven te leven. Overdag konden we zwemmen, kajakken, relaxten en ’s avonds zaten we rond het kampvuur met drankjes. De baby gansjes hadden we meegenomen en dat zorgde voor veel bekijks. De oudste heb ik (te)veel gekroeld, dus waar ik ook heen ging, er waggelde standaard een geel donsje achter me aan. Ze hebben me gewaarschuwd hem/haar geen naam te geven, maar dat heb ik natuurlijk toch gedaan. (Kiki, naar een van mijn eerste kinderboeken, een gansje met rode regenlaarsjes). Stiekem is Sammie ook verknocht geraakt aan de oudste.

Tracey kwam zaterdag met de mededeling dat het die nacht zou gaan regenen. Ik geloofde er geen snars van. Al zo vaak hebben ze regen voorspeld, maar in de afgelopen drie maanden heeft het één keer vijf minuutjes “geregend”. Uiteindelijk heeft ze toch gelijk gekregen! Zondag middag viel de eerste regen en er waren verschillende buien. Het is zo lang zo droog is geweest, dat de grond binnen een uur weer droog was. Ik vond het grappig om te merken dat ik de regen als iets gezelligs zie. Thee en koekjes en mijn ereader erbij. Een echte Nederlander! (Als het alleen maar even een buitje is blijft het leuk. )

Vandaag zijn we weer terug naar huis gereden. Ze geven de hele week regen op, maar eerst zien en dan geloven. Het zal wel lekker zijn want over vier dagen vertrek ik dus de komende dagen heb ik genoeg te doen. Mijn cv afmaken, een sollicitatie brief voor farm work schrijven, mijn fotoboek afmaken en naar Nederland opsturen, geld overzetten naar mijn Australische bankrekening enzovoort. Ook ben ik op zoek naar een auto, want ik heb besloten een eigen auto te kopen bij aankomst in Cairns. Het kost in een keer een paar duizendjes, (waardoor het absoluut zeker is dat ik half in moet gaan werken) maar op de camping sprak ik een ouder echtpaar die zei: (wereldreis acher de rug, 63 cruises en nu zijn ze gemiddeld 6 weken in een jaar thuis en verder alleen maar aan het reizen) ‘er is niets wat je mee kunt nemen na dit leven want je zult alles moeten achterlaten. Kun je dus niet veel beter vol van het leven genieten in plaats van alles op te potten, krampachtig zuinig te doen voor een eventuele ‘als’?’ En dat is precies hoe mijn vooruitzicht eruit ziet! Nog even genieten van dit gezin en dan de mooie wijde wereld in.

Liefs en een dikke kus

Ps: Eenmaal thuis gekomen, tilde ik iets aan de kant. Gelukkig stond Kevin naast me en met een snelle reactie sloeg hij een klein spinnetje dood. Het bleek een redback spider te zijn! Ongelooflijk hoe dichtbij je bij dodelijke dieren leeft.

Wakker worden op de camping met dit uitzicht

Zo lief 💕

De dode redback spider

Mijn 1e echte regenbui in Australië

Prachtige plek om te kamperen

Een gedachte over “Droge hitte en natte regen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s