Grenzen opzoeken met gezonde spanning 

‘Het is trouwens toch nacht bij jou?’ vroeg hij nadat we een poosje aan het appen waren. ‘Klopt’ schreef ik terug. ‘Waarom ben je wakker?’ ‘Ik lag te piekeren’ zei ik geheel naar waarheid. De zenuwen slaan toe. Veel meer nog dan het vertrekken uit Nederland vind ik spannend om te gaan backpacken! 

De meeste mensen weten dat mijn karakter erg open en spontaan is. En als je dat niet weet dan ben je daar snel genoeg achter als je me ontmoet. Toch hou ik naast alle spontaniteit erg van duidelijkheid. Structuur geeft rust en graag wil ik weten waar ik aan toe ben. En dat is alles wat backpacken niet heeft. In ieder geval dat denk ik, nu van te voren. Die nacht ging er veel door mijn hoofd en had ik genoeg om over na te denken. 

Een uitdaging ga ik zelden uit de weg. Zeker als het iets is waar ik zelf van kan leren zie ik dat juist als positief. Het vormt en maakt je sterker. Ergens had ik verwacht dat ik de afgelopen weken in de outback tegen mezelf zou aanlopen of dat er misschien nog dingen waren die nog een beter plekje nodig hadden. Naast wat kleine, normale dingen is dit niet gebeurd, wat allemaal maar fijn is. Al vaker heb ik geschreven dat ik me zo goed voel. Ik ben ook echt heel gelukkig! Mijn leven is stabiel en goed. Geweldige vrienden, de kans om te reizen, een afgeronde studie. Toch ben je nooit uitgeleerd als het om jezelf gaat, dus ben ik gaan zoeken waar ik mijn grenzen zou kunnen gaan verleggen. 

Een paar weken geleden had ik contact met twee Nederlandse meiden die 2 dagen na mij zullen aankomen in Cairns en nog in hetzelfde hostel ook. We hadden het idee om met z’n 3e te gaan beginnen, misschien een auto kopen of huren en zo de oostkust te doen. Tot ik mezelf realiseerde dat ik duidelijkheid en vastigheid aan het creëren was. Het voelde goed, weten waar je aan toe bent, van te voren weten met wie je gaat reizen en hoe. Maar, op die manier kom ik niet volledig uit mijn comfortzone. Dus ik heb alles afgezegd. Een treinticket en 2 nachtjes hostel, dat is alles wat ik nu heb en alles wat ik van mezelf mág vastleggen. Help! 

De rust en zekerheid heb ik in het weten dat altijd alles goed komt. De onzekerheid zit in het onduidelijke. Misschien kom ik die meiden tegen en reizen we toch wel (een stukje) met elkaar. Misschien kom ik andere mensen tegen met wie ik (een stukje) mee reis. Misschien kom ik niemand tegen die op hetzelfde moment, hetzelfde willen doen en reis ik met de Greyhound bus. Misschien, misschien, misschien. Ik weet het niet en dat maakt mij onrustig. Of ik er goed aan doe weet ik ook niet. Het kan uitpakken in twee richtingen. Het kan super goed bevallen, me alle vrijheid geven en het kan een verbreding van mijn persoonlijke grenzen zijn. Het kan ook resulteren dat ik erachter kom dat bepaalde duidelijkheid en structuur inderdaad nodig is om mezelf het fijnste te voelen en dat ik dingen ga vastleggen in het reizen. In ieder geval is het heel zeker dat ik ervan ga leren en dat is alleen maar goed!  

Als je wilt weten hoe het met me gaat kun je het eerlijke antwoord krijgen dat het goed gaat én dat ik het spannend vind om te gaan backpacken. Gezonde spanning dus! Ik zie er naar uit om meer van het land te gaan zien, de wonderschone natuur die continu weer anders is. Ik ben benieuwd hoe het is om voor het eerst een regenwoud te zien en daar doorheen te wandelen. Ik heb er zin in om mensen te ontmoeten, te surfen, het strand weer te zien. Naast de spanning van het niet weten hoe of wat, kan ik niet wachten om meer van het mooie, mooie land te zien! En geloof me, het is ongelooflijk bizar prachtig! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s