Back in the outback 

Na een ruime twee weken ben ik weer terug op een plaats, een uur tussen een stadje links en een uur tussen een stadje rechts in. Een plaats waar ik de bergen herken en zo weet dat ik er bijna ben. Een plaats aan de andere kant van de wereld wat als een thuis is gaan voelen.

De vakantie was geweldig! Ik heb zoveel gezien en meegemaakt. De laatste dagen zijn we veel in pretparken geweest zoals Movie World, Sea World en Wet ’n Wild. De G krachten op je lichaam door de snelheid van achtbanen blijft altijd weer een heerlijk gevoel. Waar ik wel echt tien minuten van moest bijkomen was een glijbaan. Voor je er überhaupt in mocht moest je jezelf wegen. Een te verdrietig detail was dat de weegschaal meer gewicht aangaf dan dat het ooit heeft gedaan in mijn leven. Mijn gewicht was zwaar genoeg, dus kreeg ik een plank op mijn rug gebonden. Bovenaan moest ik in een capsule gaan staan met gekruiste benen en armen. Iemand deed de deur dicht en ik werd claustrofobisch. De meneer gaf me instructies wat ik moest doen als ik de loeping niet zou halen en liet vervolgens letterlijk de vloer onder me wegzakken. Ik kan me niet herinneringen dat ik adem gehaalt heb, maar wel dat mijn knieën als pap aanvoelden toen ik eruit kwam. Waanzinnig gaaf!

De twaalf uur durende terug reis was lang. Gelukkig braken we het op in twee delen en sliepen we bij een vriendin van Sammie met een huis inrichting waar ik meteen verliefd op werd. In Emerald (stadje) had ik voor het laatst internet en toen gingen we echt de outback in. Doordat ik nu langere tijd in Australië ben was het extra interessant om weer terug te gaan. Mijn eerste ervaring was Nederland ➡️outback Australië en nu vanuit oostkust Australië terug naar de outback. In Emerald kreeg ik het even benauwd en dat kwam vooral bij het idee dat er geen zee in de buurt zou zijn. Water geeft mij altijd kalmte en een vrij gevoel. Als ik op het eiland ben kan mijn vriendin Esther op de meest gekke tijden appen of we nog even naar het strand kunnen gaan voor een wandeling, of om er gewoon te zijn. Al is het vlak voor het slapen gaan! En nu kan ik de zee de eerste drie weken niet zien.

Terug in de outback valt het me gelijk op hoe prikkel arm de omgeving is. Buiten thuis is er niets dan natuur. En hierdoor leef je dan ook heel dicht met de natuur. Je kunt niet anders, je moet er mee dealen. De temperatuur is veel hoger dan aan de kust en zeker nu de winter ten einde komt, kom ik na 11 uur zo min mogelijk buiten. Vandaag haalde ik Summer op bij de bus en terwijl er een arend boven ons hoofd vloog, zag ik van heel dichtbij een eastern brown sneak. Nummer twee van de dodelijkste slangen in de wereld! Met de hogere temperaturen komen ook deze schatjes tevoorschijn. Gevaarlijk voor ons en de dieren. Om die reden hebben we ganzen rond het huis lopen want die jagen de slangen weg. Later deze middag gingen de honden enorm tekeer. Omdat het anders klonk dan anders liep ik naar buiten om te kijken wat er was. Toen ik voorbij de paardentrailer kwam stond er op 15 meter een enorm grote mannetjes kangaroo me aan te kijken. Zo dichtbij heb ik ze nog niet gezien en wow, hij was een grote bonk spieren. Ik had net m’n video aangezet toen Sky het genoeg vond en de kangaroo weg jaagde. Hoe bedoel je, terug in de outback en dicht ik de natuur te leven?! Sammie heeft voor de gezelligheid twee paarden in de peddock rond het huis gelaten en Revolver ( het veulen) volgt me, waar ik ook ben. Zelfs wanneer ik de was op aan het hangen ben staat ze in mijn nek te snuffelen. Juist van al deze kleine dingen geniet ik want die maken mijn dag compleet. Ik wilde de outback cultuur ervaren en dat gebeurd ook! Mensen die in de outback leven, leven echt in hun eigen bubbel. Het is ergens echt te waarderen om zo met jezelf en je eigen gezin te leven en ergens ook alleen. Ik heb nu in ieder geval weer alle tijd om (hier over) na te denken.

Te weinig prikkels maken een leven saai voor mij, maar met de vele prikkels die ik nodig heb, heb ik ook weer een prikkel arme omgeving nodig om alles te verwerken. Komende weken ga ik mijn fotoalbum afmaken, niks doen, voorbereiden op het backpacken (wat ik echt spannend vind), weekendje camperen en nog meer niks doen. Om mijn hersens actief te houden ben ik de reuze interessante autobiografie van Nelson Mandela aan het lezen. Op al die manieren hou ik mezelf bezig en de datum 6 oktober komt snel genoeg dichterbij. Ik probeer alle momenten zo bewust mogelijk te ervaren omdat de tijd vliegt. Net nog dronken Sammie en ik een mok thee buiten en stonden we stilletjes naast elkaar van de melkweg te genieten. Ook dit kun je echt alleen ver van de bewoonde wereld zo helder en duidelijk zien. Deze buitengewoon gave momenten zullen voorbij gaan, maar een ding is zeker, ik leef mijn droom! 

Puur praktisch is het goed te weten dat de post er gemiddeld 3 weken over doet en het dus niet handig is om nu nog iets naar me te sturen. Ik heb echt ontzettend genoten dat er elke week (de post wordt hier 2x per week gebracht) post voor mij bij zat! Super bedankt voor iedereen die de moeite heeft genomen mij kaarten, tekeningen en brieven te sturen. Als je toch graag nog iets stuurt, mag het dan een bedankje richting Sammie en Kev zijn? Het adres is op mijn blog te vinden en anders moet je maar even appen.

Liefs en xxx

Pelikanen zie ik regelmatig in het wild

Het wilde westen (oosten) voelt als een thuis

Zelfspot om deze hilarische foto

Uitzicht resort op zwembad en de zee

Te vroeg wakker, te gekke zonsopgang

Onderweg een stop bij een strand en daar even heel bewust afscheid van genomen

Ja, zelfs een boom gaat mee terug

Een lange rit terug, met een mooie zonsondergang

De fantastische farm ute waarmee ik rij

Zo dichtbij en zo dodelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s