Wat is hierop uw antwoord 2.0

We parkeren de auto aan het strand en stappen uit. Een fris briesje waait vanaf de zee het land op. Ik hou het jurkje wat ik van Sammie geleend heb met twee handen vast om te voorkomen dat het omhoog waait. De kiters weten vandaag ook het strand te vinden en zijn overal te zien. De locatie is er perfect voor. Bij het strand zijn de gebruikelijke voorzieningen met de grasvelden, speeltuinen, BBQ, douches en toiletten. De meesten pompen hun kite op het gras op en lopen dan het korte strand op, waardoor ze zo in het water zijn. Verlangend kijk ik naar iedereen die bezig is. Wat zou ik dit graag willen kunnen! Ik wil hier sowieso gaan leren surfen en heb vorig jaar met Dianda lessen genomen, maar dit is iets wat goed op het eiland kan (als ik ooit terug kom)! Summer begint aan mijn arm te sjorren en haalt me uit mijn gedachten. We hebben een bruiloft vandaag!

Om kwart over 3 komen we op de locatie aan. Er zijn al veel mensen aanwezig en iedereen ziet er mooi uit. Ik begin gelijk te vergelijken met de bruiloft van vorige week. De bruidegom en zijn twee best men staan al vooraan. Ze zijn tof gekleed! Alle drie een beige broek, de best men in licht blauwe overhemden en de bruidegom in een wit katoenen overhemd en alle drie donker blauwe bretels. Het leukste vind ik dat ze op blote voeten staan! Nonchalant, mannelijk en toch netjes.

Een deftige oudere mevrouw die de ceremonie leidt, maant iedereen tot stilte. Ze heeft een microfoon dus iedereen kan haar goed verstaan. De bruidegom gaat met zijn rug naar de loper toe staan en wacht op het signaal dat hij om mag draaien. Eerst komt hun jongste dochtertje van 2 aanlopen in een te schattig jurkje. Met haar mollige beentjes dribbelt ze samen met een bruidsmeisje (vrouw) naar voren. Ik zie Travish slikken en emotioneel raken. Zo lief, ik begin ook te knipperen. Een man die moet huilen bij het zien van zijn dochtertje… Draag me weg! Vervolgens komt hun andere dochter aanlopen. Ze is 5 jaar en heeft besef van al die grote mensen die zo naar haar kijken. Half in snelt ze naar haar vader om de veiligheid in zijn armen te zoeken. En dan komt eindelijk de bruid Aimee aanlopen, onder begeleiding van haar broers. Een strepless jurk, hoge hakken en haar zwarte haren gekruld. Ze straalt!

De ceremonie is wederom kort, maar wel erg mooi. Het stel heeft elkaar ontmoet in de tattoo shop (dat is te zien) en kwamen zo in contact met elkaar. Travish vertrok alleen naar Canada en woonde daar een aantal jaar. Via Facebook bleven ze elkaar volgen en spreken. Hij kwam terug omdat hij hoopte dat het meer dan vriendschap zou worden en wilde het een kans geven. En daar staan ze nu! Ze lezen elkaar een brief voor en de Travish begint zijn brief aan Aimee liefdevol met de woorden” ‘dickhead, shithead, douchebag and all the other lovely names I’ve for you”. Fantastisch! Nadat ze elkaar het ja woord gegeven hebben mogen ze elkaar eindelijk een eerste kus geven. Ze laten zich dat niet twee keer zeggen en vol passie wordt het een lange zoen onder gejuich en geklap van de gasten. De deftige dame weet even niet wat ze moet zeggen en herpakt zichzelf door te vertellen dat zij volgende week 50 jaar getrouwd hoopt te zijn en ze graag nog even een herhaling wil zien van deze zoen om haar inspiratie te geven voor haar feest. Ik had die opmerking nooit verwacht van haar en iedereen kan er keihard om lachen. Het bruidsstel neemt heerlijk alle tijd voor hun tweede momentje.

Ik schrik van de muziek die ze aanzetten bij het ondertekenen. Vol volume begint er heavy metal te spelen. Schreeuwende stemmen en een goede bas vullen het grasveld waar we op staan. Het bruidsstel heeft alle schik in het zien van de reactie van ons. Dit is hun muziek en hoe onpassend het ook is op dat moment, het past bij hen! Na de ondertekening maken we wat foto’s op het strand en gaan we naar de feestlocatie.

Tot in alle puntjes zijn de details perfect. De hele tuin van het gehuurde huis is aangekleed en ziet er waanzinnig uit. Alle gasten slepen eski’s de tuin in, want de alcohol is BYO. Er zijn stoelen die je mag houden met een logo van hen erop en iedereen zoekt een plekje. De sfeer zit er goed in! Ik loop langs het buffet en neem en pizza roll en een worstje mee naar waar ik zit. Ik weet niet zo goed of ik het rode plastic erom kan eten of niet en wil dat vragen. Terwijl ik neerplof hoor ik een vrouwen stem zingen: “gecensureerd omdat er misschien minderjarigen meelezen“.  Kev verslikt zich lachend in zijn bier en ik word geplet in een dikke omhelzing door een vrouw die Belinda blijkt te heten. De hele avond is een grote gezellige boel met haar in de buurt. Wat een geweldige mens! Sowieso zitten we aan tafel met gezellige mensen en ik vermaak me uitstekend. De drank vloeit rijkelijk en Aussies kunnen drinken als een malle. De BBQ wordt aangestoken en muziek staat aan, fakkels geven licht en warmte en een enorm grote vleermuis (een flying fox) vliegt over de tuin. Aimee heeft haar jurk voor 8 uur alweer verwisseld voor een spijkerbroek en een geruite blouse waar ‘bride’ op geborduurd staat en de bruidsmeiden dragen er een met ‘brides best friend’. Travish heeft zijn lange broek verwisseld voor een korte broek en zo relaxt als zij zijn, zo relaxt is de sfeer de hele avond.

Bruiloften is Australië zijn anders dan bruiloften in Nederland. Ze duren alleen ze kort doordat het half in de middag pas begint! De bruiloft van vandaag vond ik met veel meer emotie dan die van de week ervoor. Het maakte deze dag echt mooi! Hoe de avond verder verlopen is mag je me privé vragen. Ik kan in ieder geval zeggen dat er feest is gevierd tot in de vroege uurtjes en Kevin, Sammie en ik de volgende ochtend moeite hadden om op te staan en de kids erg verbaasd en verrukt waren dat we gingen ontbijten bij de MacDonalds! Het is ontzettend tof dat ik al deze dingen mee mag maken en zoveel zie van allerlei gebruiken en gewoontes. Mooie herinneringen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s