Een dag die gevierd mag worden

24 jaar en 18 landen verder. Een jaar geleden stond afstuderen, Israël en wintersport op de planning, maar wie had kunnen bedenken dat de volgende verjaardag in Australië gevierd zou worden?! Afgelopen jaar heeft me zoveel moois gebracht en ik ben erg benieuwd wat dit komende jaar zal brengen.  

24 jaar geleden werd ik in Hardinxveld-Giessendam geboren. Mijn karakter schijnt altijd al behoorlijk uitgesproken te zijn geweest. Toen ik 9 maanden oud was gingen we in de meivakantie naar het strand. Een speelkleed was speciaal meegenomen, maar volgens mijn moeder was ik net een zeehond/ bulldozer. Overal was goed, behalve waar het moest. En als het tijd was voor mijn middagdutje? Dan sliep ik als een roos onder een handdoek in de bolderkar. Het vrije buitenleven zat er al vroeg in. Of mijn eerste schooldagen. Voor de meeste kleuters is de eerste schooldag spannend. Het afscheid nemen is vaak een tranen momentje. Mijn moeder vertelde me echter dat ik diezelfde middag al vroeg of ik alleen naar school mocht lopen. De tweede dag vroeg ik het opnieuw. Toen het antwoord wederom nee was riep ik stampvoetend: “Ik mag ook nooit alleen naar school!“ Als vierjarige dreumes wist ik immers prima de weg?! Een vrije geest, met trots van mijn opa geërfd.

Een open en vrij karakter zoekt altijd een uitweg. Volgens mij kun je zoiets niet negeren en doe je dat wel, dan verlies je een stukje van jezelf. Dit heb ik in ieder geval zo ervaren door wat leerzame momenten. Pieken en hoogtepunten heb ik nodig! Dat geeft mij het gevoel dat ik echt leef. Uitdagingen aangaan, ontdekken, grenzen opzoeken en herinneringen maken. Dit kan op heel veel verschillende manieren, zowel klein als groot. Maar wat ik doe, doe ik zo intens mogelijk! Niet dromen, maar dromen waarmaken en ergens voor gaan! 

Terug kijkend heb ik het afgelopen jaar ervaren als een jaar met een gouden randje. Ik mocht afstuderen, mooie reizen maken en bovenal mocht ik geweldige herinneringen maken met bijzondere en waardevolle vrienden. Met recht kan ik zeggen dat zij de beste zijn die je kunt wensen! Zij maakten oa. het afgelopen jaar extra mooi. Dansen tot de zon op kwam, (af)studeren, fotograferen, geloof, zeilen, lekker eten, wandelen, camperen, de geboorte van Micha en ontelbaar meer mooie momenten. Er is diepgang in gesprekken en échte interesse in hoe het met elkaar gaat. Dit is niets verminderd nu er een paar continenten tussen zitten.

24 jaar en de toekomst ligt volledig open. Best spannend. In Nederland heb ik geen eigen huis, werk of wat dan ook. Ga ik werken of studeren of zal ik niet meer kunnen wennen? Het benauwt me om aan teruggaan te denken. Het lijkt me heerlijk de mensen waar ik van hou weer te zien, maar dat mag ook best hier! Ik hoop dit jaar een jaar te beleven waarvan ik volgend jaar kan zeggen dat ik zou wensen dat dat jaar nog moest beginnen. Op dit moment heb ik werkelijk geen flauw idee wat het me zal brengen, maar ik heb zomaar het idee dat het geweldig gaat zijn. 

Vandaag ben ik 24 jaar geworden en het leven bevalt me meer dan prima! Hoe gezegend kun je zijn ❤️ Deze dag is er met recht een die gevierd mag worden. 

Hier een paar baby/kleuter foto’s waar mijn karakter al goed zichtbaar is. En twee met mijn lieve opa met wie ik helaas mijn avonturen niet meer kan delen. 

2 gedachtes over “Een dag die gevierd mag worden

  1. Janneke zegt:

    Lieve Maartje Geertje, wat een dotje was je…en wat een heerlijk mens ben je!
    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Een rijk gezegend nieuw levensjaar gewenst…vol met mooie nieuwe avonturen en belevenissen. Maar vooral dicht bij je Schepper en onze God. Lots of love vanuit het huisje aan de dijk.
    Janneke

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s