Geluk zit in de kleine dingen 

“Mariah, slaap je vannacht met mij in de ute?” Alsof dat een vraag is! Sinds ik in Canada ben geweest staat dit al op mijn lijstje. Onder de sterrenhemel slapen zijn toch dingen die je niet vaak genoeg kunt doen?! Voor mij blijft het elke keer weer speciaal. En de nacht doorbrengen onder de sterrenhemel, in een laadbak, is nog niet aangevinkt! 

De hele zaterdag waren er vrienden over de vloer. Ik had overdag niet veel behoefte om sociaal te zijn en had me terug getrokken om aan mijn fotoalbum te werken. Soms vind ik het fijn om tijd voor mezelf te nemen en ik heb dat ook echt nodig. Gewoon even mijn eigen ding doen. Tijdens een lange wandeling met Flicker aan het einde van de middag nam ik stille tijd, luisterde muziek, reflecteerde en filosofeerde over bepaalde dingen en zag de zon onder gaan. Heerlijk! 

Eenmaal terug stond het diner klaar. Met een Aussie biertje schoof ik aan tafel om te barbecuen en socializen. Gabi wilde na het eten gelijk al de ute induiken, maar ik wilde eerst nog even kletsen en wat drankjes drinken. Terwijl Jacob de spullen klaarlegde zocht ik de mijne bij elkaar. Aangezien ik geen pyjama heb besloot ik een sportlegging en shirt aan te trekken, want het kan ’s winters afkoelen tot zo’n 2 graden. De sterrenhemel was fenomenaal en ongelooflijk helder! Zeker hier in de outback. Vliegtuigen zie je zelden over komen, geen buren, geen auto’s. Kun je je voorstellen hoe donker en stil het hier is? Het blijft zo fascinerend, de lucht is zo eindeloos wijd en diep en de enige geluiden die je hoort komen uit de natuur zelf. De melkweg loopt helemaal over het huis en ik zie verschillende vallende sterren. Zelfs in de woestijn in Israël was het lang niet zo helder als in de outback in Australië. Jacob wist veel te vertellen en met moeite probeerde ik de sterrenbeelden die hij aanwees te ontdekken. Hij sliep op de grond en Gabi en ik naast elkaar in de laadbak. Voor de dauw was er een zeil overheen gespannen en dat voelde toch opgesloten! Gabi en Jacob sliepen binnen een paar tellen, maar voor mij werkte het niet. Om 2 uur was ik er klaar mee en heel zachtjes ben ik uit de ute geklauterd en terug naar het huis gelopen. De maan en sterren schenen hun licht, dus de weg vinden lukte prima. 

~ ~ ~

Zondag 06:00. Ik heb net drie uurtjes geslapen als ik wakker word van de honden. Ze gaan jagen! Ik spring uit bed en roep dat ik mee wil. Alles staat gereed dus ik moet opschieten. Ik plens een handvol koud water in mijn gezicht, trek een shirt aan, grijp een elastiekje voor mijn haar, zonnebril, een fles water en een appel en ren met een stel cowboylaarzen naar buiten. Tussen alle was aan de waslijn hangen een lange broek, trui en sokken die ik ter plekke aanschiet. Binnen 5 minuten sta ik klaar. Een nieuw record! Gabi blijft liggen en voor de rest gaat iedereen mee. Kev en Sammie rijden en Jacob, Amy, Summer, vijf honden en ik springen achterop. De natuur die ontwaakt maken het tot een prachtig ochtendritje. Kangaroos hoppen overal rondom ons. Grote stoere mannetjes, vrouwtjes en schattige kleintjes.  Kakatoos en papagaaien vliegen door de heldere lucht waar geen wolkje aan te bekennen is. De zon aan de ene kant, de maan aan de andere kant en de wind in onze haren. Drie uur lang rijden we door het landschap. De ene keer heuvels op en af en het andere moment door vlaktes met droog, geel gras en hier en daar wat bomen. De honden staan continu op scherp en ze vliegen letterlijk van de rijdende ute af als ze iets denken te ruiken. Helaas vangen we (dit keer) niets, maar ik heb de natuur weer op een heel andere manier meegemaakt.

De natuur blijft overweldigend mooi en het blijft voor mij interessant op hoeveel diverse manieren je daarvan kunt genieten! Het heeft zoveel te bieden. Het enige wat je hoeft te doen is naar buiten gaan. Geniet je er vandaag extra van?! Geluk zit in de kleine dingen! 😘

Een gedachte over “Geluk zit in de kleine dingen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s