Even voorstellen 

Wat gaat de tijd (helaas) toch snel. Ik ben er alweer een maand! Dit keer geen verhaal, maar informatie over het gezin en dergelijke, want daar wordt belangstellend veel naar gevraagd. 

Het gezin waarin ik leef zijn leuke mensen. Ze vinden alles goed, iedereen is welkom en ze leven een zeer relaxt leventje. Kevin (35) werkt van 6-16 in de mijnen. Jack Daniels is zijn allerbeste vriend. Hij gaat graag op pad om op Dingo’s (wilde honden) of varkens te jagen. De honden die ze hebben zijn hiervoor getraind. Ze kunnen lelijk gewond raken en dat gebeurd ook regelmatig! Zo snel Kev kan zoekt hij de honden op via de signalen van de zenders die de honden dragen. Eenmaal daar geeft hij de doodsteek aan het gevangen dier. Ik ben nog niet meegeweest, maar ga dit zeker weten doen! Kev heeft zo’n heerlijk rauw Aussie accent en draagt altijd zijn bruine cowboyhoed. De mensen praten plat en slaan vaak de ‘r’ over in het spreken. 

Plat Aussie: “Oi get your pluggers on, will chuck a uey and head up to the pub out woop woop, for a snitty and ice cold stubbie, maccas run later cunt?” 

Sammie (35) is moeder van drie dochters, waarvan de oudste niet meer thuis woont. Sammie kan als de beste koken en elke maaltijd is een feestje. Ze zeggen dat de liefde van de man door de maag gaat, maar volgens mij heb ik hetzelfde probleem. Sammie wil wat kilo’s eraf en samen lopen we elke dag minimaal 4 tot max 12 km. Ik ben hiernaast nog een 30 dagen challenge met mezelf aangegaan. We hopen met al het bewegen het heerlijke eten in balans te brengen. Sammie heeft haar hele leven al paard gereden en het is een tweede natuur voor haar. Fotografie vindt ze leuk, al doet ze daar (te) weinig mee naar mijn mening. Sammie is een enorm zelfstandige en sterkte vrouw. Zij staat letterlijk en figuurlijk haar mannetje. Naast alle bezigheden kijkt ze veel tv. Iedereen in dit gezin doet dit overigens. In het hele huis is geen boek te vinden! Onbegrijpelijk voor mij. Volgens mij ben ik hier vooral omdat Sammie dat overdag gezellig vindt en niet om iets te doen ;). 

De kids zie ik niet zo veel omdat ze de hele dag op school zitten. Rond kwart over 4 zijn ze thuis. Gaby is erg sportief en zie je weinig stil zitten. Ze speelt football en maakt graag dansvideos. Dit meisje heeft moves, ongelooflijk! Summer is een kleine aandachtstrekker en wil altijd overal mee meedoen. Ze is als jongste een verwend prinsesje die graag komt kroelen. Om half 8 gaan de meiden naar bed want ze moeten er iedere morgen om 6 uur uit. Ze vinden het heerlijk als ik hen op hun rug kriebel en ze slapen hierdoor binnen een paar minuten. 

Tori (20) is hier ook veel. Nick (27) werkt in de mijnen en was voorheen bullrider. Ook hij is net als Kevin altijd te zien met een cowboyhoed. Overdag is het hier dus echt een vrouwenhuis. We praten over alles. En dan ook echt alles! Schaamteloos delen we de meest schaamtevolle (en hilarische) herinneren. Tori is een humoristische, stoere, mooie vrouw. Ze is een plaatje om te zien, maar je moet haar niet onderschatten. Ze is juf geweest en qua communicatie zitten we op een lijn. Altijd fijn om iemand in de buurt te hebben waarmee je diepgang hebt! 

Er zijn 5 honden (Sky, Brin, Kujo, Nelson en Trumby) , 4 ganzen, 10 kippen, 6 paarden (Milo, Prince, Saint, Lippy, Revolver en Jerry) en heel veel koeien. De koeien zijn niet van henzelf. Ze leven op een stuk land van een boer en zij helpen hen. Een boerenbedrijf is hier veel te groot om alleen te runnen. Als we paardrijden rijd ik op Milo. Hij is een hengst en kan soms pittig zijn. De eerste twee keren bleef hij stilstaan, probeerde hij er vandoor te gaan of me eraf gooien. Gelukkig gaf hij zich snel gewonnen. Als hij gaat rennen moet ik hem echt inhouden, want hij is een grote bonk kracht en spieren! Milo is een echte grote vent. Soms laat hij zijn spierballen zien, maar hij is vooral een betrouwbare lieverd.

Als christen ben ik hier de enige. Ze houden er geen rekening mee, maar leggen het me ook geen strobreed in de weg. Soms komt er een vraag, zoals of ik in het Engels of Nederlands bid. Tori (4 weken zwanger, haar lichaam heeft moeite een kindje vast te houden dus het is spannend voor haar) vertelde plotseling dat ze heeft besloten het kindje in een kerk te laten dopen. Ze vindt het een mooie gedachten dat God het kindje beschermt. Gaby kwam thuis en had op school met houtbewerking een kruis gezaagd als cadeautje voor mij. Die kleine dingen doen me goed en waarschijnlijk wordt er over nagedacht. Ik voel me niet geroepen te gaan preken of dergelijk, maar kan wel volledig mezelf zijn. Mattanja stuurt wekelijks een preek door en daar ben ik erg blij mee! Ik heb heel veel zin om weer een kerkdienst in het echt mee te maken. 

Het internet is en blijft hier waardeloos. Wifi is er niet dus alles gaat via een internetbundel wat regelmatig wegvalt. Tot nu toe heb ik met mijn oma en moeder, Dianda, Pien (vriendin uit Canada),  Aron en Rachel kunnen bellen. Ik vind het erg tof hoe er meegeleefd wordt en hoeveel lieve, belangstellende berichtjes er gestuurd worden. Soms ook van mensen van wie ik het helemaal niet verwacht had! Het aantal bloglezers, de kaartjes, insta en messenger berichtjes, appjes, allemaal super bedankt :).   Ik reageer soms laat, maar lees echt alles en geniet zo van alle verhalen, levens updates en foto’s die door jullie gestuurd worden!   

Hopelijk heb ik een beetje beeld kunnen geven van het gezin en hieronder vind je nog wat foto’s om het te visualiseren (ik ben toch blij met de camera op m’n telefoon). 

Dikke kus over vele kilometers 😘

Credits aan Tori

Flicker, de hond van Tori

‘mijn’ mooie vent: Milo

Kev

Sky is mega trots op zijn vangst

Trumby is lelijk gewond geraakt

Summer

Tori Anne

Tori, Sammie en Kevin

Sammie in haar element

Voorbeeld van een “simpele” maaltijd

Of lunch

Samen met Gabi een nachtje in de paardentrailer geslapen

Gabi

Tori Anne en Nick

2 gedachtes over “Even voorstellen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s