Reisdrang 

Ik vergeet nooit meer die ene middag bij mijn allerliefste omaatje. Als 18 jarige hield ik (weer eens) een klaagzang over mijn drang om te reizen. Oma kwam met het fantastische spontane idee haar Canadeese nicht en naamgenoot te bellen. Geen woorden, maar daden! Ze had op een briefje een telefoonnummer staan, maar wist niet of dat überhaupt klopte, of sterker nog, hoe het met haar ging en of ze nog leefde. We belden, Dini nam op en het was geregeld. Van mei tot juli 2012 vertrok ik naar Canada. Het was mijn eerste reis alleen en het was de tijd van mijn leven!

Hoe die reisdrang voelt kan ik niet zo goed omschrijven. Volgens mij is het sowieso erfelijk. Het is een onrust en een heel diep verlangen naar ontdekken, avontuur en zo intensief mogelijk het leven ervaren. Niet alleen maar opgaan in allerlei dagelijkse bezigheden, een carrière en werken, maar met alle zintuigen genieten van vrijheid, de natuur, vriendschappen en het ontdekken van nieuwe dingen (ook in NL!). Buiten het zelf ervaren vind ik het ook heerlijk om de verhalen van anderen te horen en foto’s te bekijken waardoor je meegenomen wordt in hun avonturen. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat je tijdens het reizen zo makkelijk contact maakt, want je deelt een wederzijdse passie. 

Natuurlijk droom ik van een toekomst met een huisje, man en kindjes, maar wat ben ik blij dat ik dit eerst allemaal zelf mag meemaken! De keuze voor Australië was en is zo goed! Wat ik tot nu toe gezien heb is een speldenprik op de kaart en daardoor gaat het weer kriebelen. De tijd tot de vakantie naar de oostkust kan niet snel genoeg gaan! Ik verlang ernaar om de zee weer te zien. Ook begint er een plan te vormen voor erna. Tenminste, voor zover je van een plan kunt spreken. Ik denk dat ik een ticket boek naar Cairns en vanaf daar maakt het me niet uit hoe of wat, zolang ik maar voor oud en nieuw in Sydney ben. We hebben met 22 Nederlanders 2 villa’s gehuurd en zijn nu bezig met de derde. Geen flauw idee wie al die mensen zijn, maar klinkt dat niet geweldig?! 

Het geeft een heel fijn gevoel dat het reizen nog dagen, weken en maanden kan duren! En het beste van alles is dat ik nog geen flauw idee heb wanneer ik weer terug kom. Ik ben heel dankbaar, geniet en ben gelukkig! 

2 gedachtes over “Reisdrang 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s