Een dag met een gouden randje

Verdwaasd tast ik op me heen bij het horen van een zacht melodietje naast mijn bed. Het is zes uur in de ochtend en het is nog helemaal donker. Ik veeg een paar verwarde krullen uit mijn gezicht, zet de wekker op snooze en draai nog eens lekker om. Tien minuten later schettert een oorverdovend irritant wekker geluid uit de kamer van Gabby. Duidelijk tijd om op te staan. 

Een fijne warme douche spoelt het laatste restje slaap weg. Ik schiet mijn kleren aan, werp een korte blik in de spiegel, borstel mijn haar, smeer zonnebrandcrème op mijn neus en klaar! Op de bank genesteld geniet ik van mijn ontbijt en een fantastische zonsopgang. Het is dat je er (te) vroeg voor moet opstaan, want wat is het toch een indrukwekkend schouwspel. Mistflarden lichten op bij de zon die langzaam haar pogingen doet om boven de horizon uit te komen. De dag begint al goed en we moeten nog vertrekken! 

Nog maar net onderweg springen een papa, mama en baby kangaroo van de weg af, het veld in. Het blijft zo leuk deze dieren te zien! Sammie en Gabby maken allerlei schietgeluiden en bewegingen en denken daar beslist anders over. Het zijn overigens de enige levende kangaroos die we die dag zien. De rest ligt dood langs de kant van de weg. Na Gabby op de schoolbus gezet te hebben rijden Sammie en ik richting het plaatsje Dingo om Summer na een weekend bij haar vader op te halen. Maar eerst een bezoek aan het Nationale Blackdown Tablelands Park!  

Het landschap glijdt voorbij. Kilometer na kilometer uitgestrekt landschap met droog, dood gras en wat bomen. Op een gegeven moment wordt de natuur groener en doemen er weer bergen op. Langs de weg liggen rotsen die een bijzondere roestige kleur hebben door de mineralen in de bodem. Sammie neemt de afslag naar rechts en we kronkelen de berg op. De natuur is heel divers en er zijn enorm veel verschillende planten en (palm)bomen die kriskras door elkaar heen groeien. Ze benemen al het uitzicht dus het is een verrassing wat er straks te zien is. 

Na de auto geparkeerd te hebben begint de wandeling. Het pad is smal en het lijkt net alsof Sammie en ik de enige aardbewoners zijn. De stilte, het gezang van de vogels en de heerlijke geur van eucalyptusbomen en wattletrees (geen idee wat de vertaling is) en de zon die tussen de bomen door schijnt maken het tot een heerlijke Aussie winterdag. Na een tijd gelopen te hebben komen we een eerste en laatste officiële wegwijzer tegen. Het pad slingert van links naar rechts, van boven maar vooral naar beneden, tot het plotseling ophoudt. Een vriendelijke wandelaar heeft gelukkig een pijl op de stam van een boom gekerft. We klauteren via rotsblokken naar beneden en horen geruis van water. En dan…. zien we werkelijk een adembenemend uitzicht. We zijn aan de rand van de berg gekomen. Achter ons stroomt water via de roestkleurige rotsen naar beneden. Sprakeloos.

Sammie loopt naar de rand en zakt door haar knieën. Ze mompelt iets over dizzy en een view. Hiermee maakt ze me juist nieuwsgierig en zo snel ik kan klim ik naar haar toe. Ik laat mezelf zakken en schuif op mijn billen naar de rand toe. Achter me roept Sammie dingen als ‘stupid, crazy Dutchie’ terwijl ik prinsheerlijk op een van de mooiste uitzichtpunten ga zitten. Met mijn voeten wiebel ik boven een inmense afgrond. Eindeloos ver strekt de natuur zich uit. Meer dan schitterende natuur is er niet te zien. Het is voor dat moment ook meer dan genoeg. God heeft de wereld zo ongelooflijk mooi gemaakt! 

Met bezwete lichamen puffen we even later bij de auto uit en nuttigen onze lunch. We halen Summer op de afgesproken plaats op en beginnen aan de drie uur durende terugrit. Deze dag is er weer een met een gouden randje!

8 gedachtes over “Een dag met een gouden randje

 1. Rachel zegt:

  He lieve, leuke knapperd,

  Wat een avontuur en wat een belevingen. Tijdens het lezen zie ik het helemaal voor me. Heerlijk om te lezen dat je zo geniet en zo stil wordt gezet om daar ook de tijd voor te nemen. Wauw. Ik ben waanzinnig trots op je!

  Dikke knuffel topper

  Geliked door 1 persoon

 2. H.van der velde zegt:

  Hoi Mareisje,
  Dat is genieten Marije. Het ziet er goed uit. Leuk dat je een stukje met ons wil delen. Daar genieten wij weer van. Van harte met je moeder vandaag die jarig is. Het beste toegewenst vanaf vele kilometers van je vandaan.
  Groetjes, Hannie.

  Geliked door 1 persoon

  • Ha lieverd,
   Dat vind ik nou echt heel erg leuk! Kaartjes krijgen vind ik altijd een cadeautje! Ben benieuwd hoelang de post erover doet. Nederland-Australie 2 weken. Zou het vanuit Canada langer zijn denk je? Dikke kus over heel veel kilometers

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s