Het dagelijkse vakantie leven

De vijfde dag zit er alweer op. Aan de ene kant is er al veel gebeurd en aan de andere kant heb ik veel niks gedaan. Het is een hele omschakeling om hier te zijn. Dit hier is letterlijk de middle of nowhere. 

In de morgen wekken de meiden me al vroeg met hun geklets. Het is 20 min. rijden naar de weg waar de schoolbus komt en ze vertrekken kwart over 7. De tijd dat ik op sta maakt niemand wat uit, maar meestal is dat tegen 8 uur. Iedere morgen ontbijt ik, na een heerlijke douche in mijn eigen badkamer, op de veranda in de zon. De zon schijnt elke dag en het is tegen de 30 graden. Wat mij betreft mag het altijd zo blijven! 

De dagen hebben totaal geen vast ritme en dat vind ik soms best wel een beetje lastig. In Nederland was ik altijd druk en had de dag uren te kort. Twintig tandjes terug dus voor deze dame. Het dagelijkse vakantie leven hier is iets waar ik nog mee moet leren omgaan, want ik kan mezelf er nog niet goed aan overgeven. Ze lachen me er vierkant om uit! πŸ™‚ Op deze manier leer ik weer een ander stukje van mezelf kennen in wat ik wil, voel en vind. Terwijl het ergens ook zo fijn is. Eindelijk lees ik weer boek na boek en ik ben nu overgegaan op Engelse boeken om de taal (nog) beter te leren. Ook is het fijn om hiermee mijn hersens te activeren want de behoefte om te leren neemt toe. Soms verzin ik dingen puur om mezelf bezig te houden, zoals schoonmaken (of… toch maar niet), te tekenen en te bakken. Zou het door het Calvinistische bloed komen, de Nederlandse mentaliteit? Ik lijk mezelf pas te kunnen ontspannen als ik eerst (voor mijn gevoel) nuttig bezig ben geweest. 

Er zijn verschillende doorbrekingen van de dagen. Ik kan nu zelf het waterpeil controleren en voel me helemaal stoer als ik op die grote watertanken klauter. De quad staat tot ieders beschikking en er is ruimte genoeg om rond te racen. Het voelt zo geweldig om met de wind in de haren, vol gas het stof achter je te laten opwaaien. Een rondje rijden is hier al snel minimaal een uur. Dit geldt ook voor het paardrijden. Zo’n 10 jaar geleden reed ik wekelijks en na al die jaren voelde het gelijk weer zooooooo goed! Milo zat me lekker te testen en probeerde er op volle hengstenkracht vandoor te gaan. Ik won! Net als fietsen, je verleert het nooit. Regelmatig komen vrienden van Sammie en Kev over de vloer om te barbecuen. Net als afgelopen weekend. We zaten buiten en de melkweg heb ik nog nooit zo helder gezien. Een biertje in de hand, country muziek op en een groot kampvuur onder een indrukwekkende sterrenhemel… Wat is het leven goed! 

De mensen hier zijn heel easy going. Gabi is een meisje die begint te puberen. Ze wil elke dag football of handbal spelen en vindt het leuk dansfilmpjes van zichzelf te maken. Summer is een kleine aandachtsvrager die heerlijk kan kroelen. Zij vindt alles goed, zolang ze maar mee kan doen. Tori (20) en Nick (27) zijn hier ook een paar weken. Nick en Kevin werken buitenhuis en Tori, Sammie en ik zijn op de boerderij en de kids op school. Al zouden er nog meer mensen willen komen, het zou geen enkel probleem zijn.  

Een dagelijks vakantie leven… Het is een groot contrast met mijn Nederlandse leven! En dan te bedenken dat we over 5 weken OP vakantie naar de oostkust gaan! πŸ˜‰ 

Liefs en een dikke kus vanuit hier. Ontzettend leuk dat zoveel meelezen, reacties achterlaten en meeleven! Ook al reageer ik laat, elk berichtje wordt gewaardeerd. 

6 gedachtes over “Het dagelijkse vakantie leven

 1. Eelco en Janine zegt:

  Hoi Marije,
  Wat kun jij goed schrijven – alsof je erbij bent…
  Geniet van al die mooie dingen en be careful – not only the big spiders πŸ™‚ .
  Groet van Eelco en Janine

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s