No worries! Ik ben er! 

Na een heel goede reis waarin alles perfect ging, kwam er even het detail tussen dat ik mijn laatste vlucht niet haalde. Erop volgend is het begrip voor de term ‘no worries.’ 

Een lange vlucht stond me te wachten. Alles viel zo mee! Ik had op de lange vluchten 2x dezelfde zitplek met heel veel beenruimte. Je hebt zo’n wand waar je kinderbedjes aan kunt hangen en daar zat ik beide keren, zonder baby’s aan boord. Hoe heerlijk, geen huilende baby’s in het vliegtuig en je benen kunnen strekken! Ik zat tussen twee slanke, verzorgde vrouwen in. Ook dat was echt een verademing! Kletsen, slapen en de wakkere momenten veel lol. 

Met het landen voelde ik me euforisch. Wow. Australië. Ik land echt echt echt in een totaal onbekend land om hier voor een onbekende tijd te blijven. De stuwardes bevestigde wat ik dacht te zien toen we een landingsdraai boven het water maakte: groepen met springende dolfijnen. Ik ben er! De vroege woensdagmorgen begon letterlijk en figuurlijk met een stralend winters zonnetje.  

Oeps.. En toen moest er nog maar één vlucht, haalde ik het niet! In eerste instantie was het keihard balen. Ik was moe en wilde er zijn. Vervolgens was de situatie zoals het was en zei iedereen ‘no worries!’ Ze hebben me een gratis nieuwe vlucht gegeven en regelden alles. Het was inderdaad een ‘no worries.’  Iedereen was zo vriendelijk! Aangezien ikzelf iemand ben die hele verhalen op kan hangen tegen wildvreemden (en bekenden) is het leuk om te merken dat mensen dat hier ook zo spontaan doen. Het kon zijn dat ik telkens de juiste mensen op mijn pad kreeg, maar fijn was het in ieder geval. No worries dus, want het reizen en de extra uren op het vliegveld verliepen prima met de aanspraak, het boek Judas op mijn ereader en het slapen als een echte reizigster, verfromfraaid ergens opgerold op een bankje.  

De laatste vlucht (als enige vrouw aan boord) was kort met een minivliegtuig met propellors! Het was gewoon even jammer dat ik geen afritsbare beige anwb broek (aan) had. We vlogen laag en vervingen de steden, kust en blauwe zee voor eindeloze vlaktes met bossen, heuvels en heel af en een boerderij tussendoor tot het echt alleen maar uitgestrekt landschap was. Oh… Vanuit de lucht is het al zo mooi en divers! 

Het lange reizen zit erop! Mijn eerste indrukken van het land en de ontmoeting met Sammie en gezin volgen zo snel mogelijk. Internet op het vliegveld was er niet en hier in de outback nauwelijks. Ach, no worries, het komt wel goed! Ik ga nu eten en wil zo snel mogelijk gaan relaxen met de voetjes omhoog, want mijn enkels hebben momenteel een grotere omvang dan mijn heupen! 

No worries! Het is woensdagavond en ik ben veilig aangekomen. Alles gaat goed! 😊 Liefs 

194 Betoota Road, Clermont, QLD, 4721, Australia

4 gedachtes over “No worries! Ik ben er! 

  1. Maja Struik zegt:

    Ha Marije… fijn te lezen dat je goed aangekomen bent. Ik zal het aan opa vertellen. Want die leeft ook zo mee! Het ga je goed meid. Ben al nieuwsgierig naar je volgende verhaal! Tot schrijfs: Groetjes van t. maja

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s