Tjah… Daar zit je dan

Tjah… Daar zit je dan. Mijn backpack is ingeleverd en mijn dayback staat vol met eten bij m’n voeten. Mijn backpack is een kleine 14 kilo waar gelukkig straks nog gewicht uitgaat door alle cadeautjes. Erg fijn want meer kan ik niet aan!

Tjah… Daar zit je dan. Mijn wangen plakken een beetje want vandaag rolde er toch zomaar een traantje weg. Ik vind het moeilijk dat mijn opa en oma zoveel moeite hebben met mijn vertrek. Ze realiseren hun ouderdom en dat bracht tijdens het afscheid nemen gemengde gevoelens met zich mee. Je weet niet hoe het loopt en dat is toch naar om over na te denken. Hiernaast zijn ze ook zo blij voor me. 
Mijn broertje besefte opeens hoelang hij me niet gaat zien en zelfs hem (sorry bro) heb ik vandaag verdrietig gezien. Dat gebeurd niet vaak en dat brak me. En de emoties van de vele vele anderen. En toch is het ook weer heel bijzonder dat zoveel mensen verdrietig en blij zijn. Iedereen gunt het me dubbel en dwars. Ze kennen me. 

Tjah… Daar zit je dan. Pa, ma en Dianda hebben me weggebracht. Wat heb ik er zin in! Het is zo gek om hier te zitten. Het lijkt net alsof de achtbaan zijn eerste hoogtepunt bereikt heeft en klaar staat om keihard naar beneden te gaan. Dat punt, je kent het waarschijnlijk wel, dat het net lijkt even stil te staan. Daar zit ik nu middenin. En met spanning, enthousiasme en nieuwsgierigheid ben ik klaar om me keihard te laten meenemen in een achtbaan aan ervaringen en emoties. Al mijn zintuigen staan op scherp! 

Tjah… Daar zit je dan. Nog even gewoon zitten en alles over me heen laten komen. Te beseffen. Alles plekjes te geven. Te voelen. Te beleven. En nu blijf ik eerst nog even zitten. Ik neem zo’n lekker Nederlands broodje uit mijn tas, zal ik geitenkaas en honing, de tomaten pesto kip, of toch de grillworst kiezen?  

Tot horens lieve mensen! 

2 gedachtes over “Tjah… Daar zit je dan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s