Vele eerste en laatste keren

De laatste keer college, de laatste keer aan AO werken, de laatste keer een weekend in Ede zijn, de laatste keer een (tof) feestje met elkaar. Het afronden van mijn studententijd is in volle gang en het afscheid nemen komt steeds dichterbij. Het is gek om middenin het moment te zitten waar ik al lang naar uitgekeken heb. Een moment waar ik erg tegenop zag. Het studentenleven is zo heerlijk en goed geweest. Het wonen aan de Voorsterweg 7 was fijn. Ede was dorps en knus. De lieve vrienden maakten de tijd waardevol. De feestjes waren studentikoos.  Een periode afsluiten, waar ik altijd met warme herinneringen aan terug zal denken. En nu… Een tijd tegemoet gaan wat straks ook weer herinneringen zullen zijn. Maar eerst mag ik die tijd gaan beleven en de herinneringen gaan maken!

Een eerste keer een backpack kopen, een eerste keer een enkeltje naar Australië boeken, een eerste keer een jaarvisum aanvragen. Grote keuzes maken is niet iets wat ik gemakkelijk vind. Meestal wik en weeg ik, omdat ik zeker wil zijn dat de keuze die gemaakt wordt, goed zal zijn. Het is grappig om te merken dat bepaalde keuzes waar ik eerst lang over kon doen, nu opeens sneller gaan. Dit heeft ook te maken met geld wat is gaan rollen en steeds sneller lijkt te gaan. Jarenlang geld sparen, hier hard voor werken  en nu geef ik het sneller uit dan dat het ooit binnen is gekomen. Fascinerend hoe dat werkt! En ach… Het is zoals het is. De spullen heb ik nodig. Althans… dat denk ik. Ik voel me zeer gezegend dat ik deze keuzes kan en mag maken en dat de middelen er beschikbaar voor zijn. En ergens voelt het ook wel gek. In Australië zoek ik wel weer een baan 🙂

De eerste keren zijn spannend en uitdagend. Nieuwe avonturen. Nieuwe kansen. Je weet van te voren niet wat het je gaat brengen. Alles ligt open! En ergens weet ik heel zeker dat het allemaal fantastisch gaat zijn! De laatste keren zijn afsluitend en soms ook een beetje verdrietig. Een manier van leven, een baan, dingen die ik los moet laten. Vooral ook mensen die ik ga missen en de wetenschap dat ik gemist ga worden. Maar die gevoelens komen voort uit liefde. Dat is dan weer mooi! En het afscheid nemen van vrienden is niet voor altijd, alleen maar voor een poosje!

Voor nu nog even een tijd van keuzes maken, plannen en regelen en tijdelijk afscheid nemen. Het is fantastisch dat zoveel mensen liefdevol meeleven. Dank jullie wel!

Misschien nog even handig om te vermelden… Als het goed is zie je onder dit bericht reclames. Als je nog verder naar beneden gaat kom je bij de mogelijkheid een reactie te plaatsen.

 

2 gedachtes over “Vele eerste en laatste keren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s